Passi ja viisumi Israelissa

Alla on tietoa passi- ja viisumimääräyksistä Israeliin matkustettaessa.

Passisi tulee olla voimassa koko Israelin matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen, ja matkustajalla tulee olla paluulippu. Israeliin ei tarvita viisumia, jos matka kestää alle 90 päivää. Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, sinun tulee itse selvittää sinua koskevat matkustusäännöt. 

Huom. Ennen matkaa Israeliin ei tarvitse enää täyttää maahantulokaavaketta. Israelissa ei ole tällä hetkellä erityisiä koronaan liittyviä matkustussääntöjä (Tieto päivitetty 10.10.2022).

Huomaa, että turvajärjestelyt ja tarkastukset lentokentillä ovat erittäin tarkkoja. Mikäli passissasi on Syyrian, Libanonin, Iranin tai Irakin leima, saattaa se hankaloittaa maahantuloa. 

Ennen matkaa lähetämme sinulle tietoa matkustussäännöistä, jotka koskevat matkakohdettasi sillä hetkellä. Matkustussäännöt voivat kuitenkin muuttua tämänkin jälkeen ja lyhyellä varoitusajalla. Sen vuoksi on tärkeää, että seuraat Ulkoministeriön sivuja ja matkustustiedotteita: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o sekä sen lentoyhtiön/lentoyhtiöiden sivuja, joilla lennät matkakohteeseen. Lentoyhtiöiden sivuilta voit lukea tarvitseeko esim. lennoilla tai lentokentillä käyttää maskia. Huomioithan myös mahdollisten välilaskulentokenttien transit-säännöt (esim. vaaditaanko negatiivinen koronatestitulos).

Sinun omalla vastuullasi on varmistaa, että täytät kaikki ne matkustussäännöt, jotka ovat voimassa matkalle lähdön ajankohtana. Pahimmassa tapauksessa matkalle pääsy voi estyä lentokentällä esim. puutteellisten matkadokumenttien vuoksi. Tällöin matkan hintaa ei palauteta.

Yllä oleva koskee kaikkia matkustajia, riippumatta siitä, oletko saanut koronarokotteet, et ole saanut rokotteita tai olet sairastanut koronan

Riippumatta siitä, mitkä maahantulomääräykset ovat voimassa matkakohteessasi, suosittelemme ottamaan matkalle mukaan nämä dokumentit:

-Digitaalinen EU-koronatodistus, jossa on QR-koodi (Omakanta). Suosittelemme ottamaan mukaan englanninkielisen digitaalisen (matkapuhelin/tabletti) EU-koronatodistuksen lisäksi mukaan paperisen version. Ota matkalle mukaan pankkitunnukset, jotta voit tarvittaessa kirjautua Omakantaan.

- riittävästi kasvomaskeja esim. lentokenttiä, lentoja ja julkisia liikennevälineitä varten.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkaa, että sinulla on riittävän kattava ja koko matkan ajan voimassaoleva matkavakuutus. Vakuutuksessa tulee huomioida esim. tilanteet, joissa sairastut koronaan tai korona vaikuttaa muulla tavalla matkan toteutumiseen.

Maahantulosäännöt Israeliin

Jos olet saanut koronarokotteet ja sinulla on voimassa oleva EU-koronatodistus, suosittelemme ottamaan englanninkielisen todistuksen mukaan matkalle. Suosittelemme tulostamaan matkalle mukaan myös paperisen version EU-koronatodistuksesta (Omakanta). Ota mukaan pankkitunnukset, jotta voit matkan aikana tarvittaessa kirjautua Omakantaan.

Mikäli et ole saanut koronarokotteita eikä sinulla ole voimassa olevaa EU-koronatodistusta, sinun tulee itse varmistaa matkustussäännöt, jotka koskevat sinua. Huomioi, että matkustussäännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Lue lisää Ulkoministeriön kotisivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o