Passi ja viisumi Englantiin sekä korona-aikaan liittyvät matkustussäännöt

Alla on tietoa passi-ja viisumimääräyksistä Englantiin matkustettaessa sekä koronaan liittyviä matkustussääntöjä.

Englantiin matkustettaessa et tarvitse viisumia. Matkustusasiakirjana käy joko voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Mikäli olet jonkin muun kuin Suomen kansalainen, tarkistathan omaa maatasi koskevat määräykset suurlähetystöstäsi.

Ennen matkaa lähetämme sinulle tietoa niistä maahantulosäännöistä, jotka koskevat matkakohdettasi. Maahantulosäännöt voivat kuitenkin muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että seuraat Ulkoministeriön matkustustiedotteita osoitteessa https://um.fi ja sen lentoyhtiön/lentoyhtiöiden sivuja, jotka liittyvät matkaasi. Tiedot voivat muuttua esim. sen osalta minkä tyyppisiä kasvomaskeja tulee lennoilla käyttää tai vaatiiko kohdemaa koronatestiä ja negatiivista testitulosta ennen matkustamista maahan. Jos matkaasi sisältyy välilaskullisia lentoja, huomiothan myös niiden maiden maahantulosäännöt, joihin teet ainoastaan välilaskun ja vaihdat konetta.

Sinun omalla vastuullasi on huolehtia siitä, että täytät kaikki ne ehdot, jotka ovat voimassa matkakohteessasi ennen matkasi lähtöpäivää. Mikäli matkalle pääsy estyy sen vuoksi, ettei voimassaolevia sääntöjä ja rajoituksia ole huomioitu, matkan hintaa ei palauteta.

Edellä mainitut koskevat kaikkia matkustajia, huolimatta siitä; oletko saanut koronarokotteet, et ole saanut koronarokotteita tai olet sairastanut koronan.

Maahantulosäännöt Englantiin

Jos sinulla on voimassaoleva EU-koronatodistus: sinun tulee ottaa koronatodistus mukaan matkalle. Digitaalisen todistuksen lisäksi suosittelemme tulostamaan koko matkan ajaksi mukaan Omakannasta englanninkielisen version EU-koronatodistuksesta.

Mikäli sinulla ei ole voimassaolevaa EU-koronatodistusta: sinun tulee itse tarkistaa maahantulosäännöt, jotka koskevat sinua. Huomioi, että säännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Lue voimassaolevat tiedot Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/matkustustiedote/-/c/GB

 

Keväinen risteily Britteinsaarille

Koe Skotlanti, Irlanti ja Englanti keväisenä vuodenaikana mukavalla risteilyllä, jonka teemoina ovat monet historialliset tapahtumat ja kaunis luonto.

  • 14-05-2023
  • 11 päivää
  • 2.498€
Helsingistä