Passi ja viisumi Perussa

Alla on tieto Perun passi- ja viisumikäytännöistä sekä korona-aikaan liittyvistä matkustussäännöistä.

Peruun ei tarvita viisumia. Mikäli olet jonkun muun kansalainen, tarkista oman maasi viisumimääräykset ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja 6 kk matkan jälkeen.

Ennen matkaa lähetämme sinulle tietoa niistä maahantulosäännöistä, jotka koskevat matkakohdettasi. Maahantulosäännöt voivat kuitenkin muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että seuraat Ulkoministeriön matkustustiedotteita osoitteessa https://um.fi ja sen lentoyhtiön/lentoyhtiöiden sivuja, jotka liittyvät matkaasi. Tiedot voivat muuttua esim. sen osalta minkä tyyppisiä kasvomaskeja tulee lennoilla käyttää tai vaatiiko kohdemaa koronatestiä ja negatiivista testitulosta ennen matkustamista maahan. Jos matkaasi sisältyy välilaskullisia lentoja, huomiothan myös niiden maiden maahantulosäännöt, joihin teet ainoastaan välilaskun ja vaihdat konetta.

Sinun omalla vastuullasi on huolehtia siitä, että täytät kaikki ne ehdot, jotka ovat voimassa matkakohteessasi ennen matkasi lähtöpäivää. Mikäli matkalle pääsy estyy sen vuoksi, ettei voimassaolevia sääntöjä ja rajoituksia ole huomioitu, matkan hintaa ei palauteta.

Edellä mainitut koskevat kaikkia matkustajia, huolimatta siitä; oletko saanut koronarokotteet, et ole saanut koronarokotteita tai olet sairastanut koronan.
 

Maahantulosäännöt Peruun

Tällä hetkellä Perun viranomaiset vaativat KN95 tai 3-kerroksisen kirurgisen maskin käyttöä kaikissa julkisissa kulkuvälineissä, lentomatkoilla Peruun/Perussa ja myös useimmissa julkisissa sisätiloissa. Noudata aina paikallisia ohjeistuksia. Kysy tarvittaessa neuvoa paikallisista käytännöistä matkanjohtajalta matkakohteessa.

Perun lentokentillä viranomaiset tekevät koronatestejä satunnaisesti. Mikäli koronatestin tulos on positiivinen, viranomaiset ohjaavat matkustajan pakolliseen karanteeniin.

Jos olet saanut molemmat koronarokotteet sekä kolmannen tehosterokotteen, ja sinulla on voimassaoleva EU-koronatodistus, ota englanninkielinen todistus mukaan matkalle.

Ota voimassaoleva englanninkielinen EU-koronatodistus (Omakanta) matkalle mukaan sekään digitaalisena että paperisena versiona. Ota mukaan pankkitunnukset siltä varalta, että voit tarvittaessa kirjautua matkan aikana Omakantaan.

Suosittelemme vahvasti tarkistamaan oman matkavakuutuksen voimassaolon ja kattavuuden hyvissä ajoin ennen matkaa. Varmista vakuutuksen kattavuus esim. tilanteessa, jossa saisit koronatartunnan matkan aikana.

Jos et ole saanut koronarokotteita, sinun tulee itse selvittää matkustussäännöt, jotka koskevat sinua. Huomioithan, että matkustussäännöt ja matkalle vaadittavat dokumentit voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Ulkoministeriön kotisivut ja matkustustiedotteet:

https://um.fi/matkustaminen

Peru

 • Peru ja Machu Picchu - Inkojen valtakunta

  Andien lumiset huiput ja tuhansia vuosia vanha inkakulttuuri. Matkan unohtumattomia kohokohtia ovat Machu Picchu, Cusco ja Titicacajärvi.

  4,6
  • 3 lähtöä
  • 10 päivää
  • Alkaen 2.998€
  Helsingistä
 • Max. 24 osallistujaa

  Peru – inkavaltakunnan aarteet

  Ainutlaatuisia maisemia ja kulttuuriaarteita muinaisen inkavaltakunnan keskuksessa, Perussa. Seikkailu, joka ylittää odotukset!

  4,8
  • 2 lähtöä
  • 17 päivää
  • Alkaen 4.098€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)