Hyvä tietää

Tällä sivulla on tärkeää tietoa matkustamisesta Chileen ja yleistietoa maasta.
 • Kieli Espanja
 • Pääkaupunki Santiago
 • Asukasluku 17, 2 milj.
 • Uskonto Katolilaisuus
 • Valuutta Chilen peso
 • Pinta-ala 736.905 km2
Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Terveys ja rokotukset
Reitti vie yli 3000 metrin korkeuteen matkalla Andien yli. Tämä bussimatka kestää yhteensä noin 9-10 tuntia. Kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Mikäli sinulla on sydänvaivoja, ota yhteyttä omaan lääkäriisi ja kysy matkan soveltuvuudesta sinulle. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle. Maakohtaiset rokotussuositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivuilla on myös matkailijan terveysopas.
Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Susoittelemme, että matkavakuutuksen lisäosana olisi peruutusturva. Tämä lisäosa turvaa, mikäli esim. joudut peruuttamaan matkan sairauden takia.
Aikaero

Aikaero Chilen ja Suomen välillä:

Kesäaika -7 tuntia
Talviaika -6 tuntia

Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta ne alkuperäisissä pakkauksissa, joissa on mukana lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita).
Liikkuminen
Bussit Chilessä eivät yllä eurooppalaiselle tasolle, käytämme mahdollisimman hyvätasoisia busseja. Lennämme maan sisäisellä lennolla Santiago de Chilestä Puerto Monttiin. Lentoliput ja tarkemmat aikataulut saat matkanjohtajalta kohteessa.
Hintataso
Ateria (alkupala ja pääruoka) noin 15-20€. Käyttörahaa, esim. juomiin ja välipalaostoksiin, on hyvä varata noin 20€/päivä. Mikäli teet tuliaisostoksia, rahaa kuluu enemmän.
Juomarahat
Chilessä on tavallista antaa juomarahaa kuljettajille, paikallisoppaille ja laukun kantajille hotelleissa. Ravintoloissa laskun loppusummaan lisätään yleensä automaattisesti 10-15% palveluraha. Tämän lisäksi on tapana jättää ylimääräinen 5% juomarahaa, mikäli on ollut tyytyväinen palveluun. Matkanjohtaja neuvoo ja kertoo tarkemmin juomarahakäytännöistä paikan päällä.
Valuutta ja luottokortit

Chilen valuutta on peso (valuuttakoodi CLP). Monet kolikoista ja seteleistä muistuttavat toisiaan, ja ne on helppo sekoittaa keskenään. Yhdysvaltain dollareita voi yleisesti vaihtaa pesoiksi. Matkanjohtaja neuvoo, missä rahaa voi vaihtaa. Visa, Diners ja American Express käyvät suurimmissa hotelleissa ja osassa kauppoja. MasterCardilla ja Visalla voi nostaa käteistä automaateista suurimmissa kaupungeissa.

Sähkö
220 V. Adapteri tarvitaan. Ota mukaan matka-adapteri, jossa on monta erilaista pistorasiaosaa.
Puhelin ja internet

Chilen maanumero n +56. Soittaminen Chilestä Suomeen voi olla kallista. Voit tarvittaessa tarkistaa hintatason omalta puhelinoperaattoriltasi ennen matkaa.

Internet-kahviloita on suurimmissa kaupungeissa. Useimmissa hotelleissa on internet-palveluita, yhteydet ovat hitaampia kuin Suomessa ja osa hotelleista perii käyttömaksun.

Hygienia
Hygieniataso ei vastaa eurooppalaista tasoa. Hotelleissa ja isommissa ravintoloissa taso on yleisesti hyvä. Maaseudulla wc:t ovat usein vaatimattomia ja niissä ei välttämättä ole wc-paperia saatavilla. Ota bussimatkoille mukaan hieman paperia, hygieniapyyhkeitä ja käsidesiä.

Chile

 • Uutuus

  Peru ja Chile - Machu Picchulta Pääsiäissaarelle

  Limasta Pyhään laaksoon ja tarunhohtoiseen inkakaupunkiin, Santiago de Chilestä valon napaan ja Rapa Nuin mystisten kivikasvojen maailmaan.

  • 10-03-2021
  • 14 päivää
  • 4.998€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)