Passi, viisumi ja maahantulosäännöt Mauritiukselle

Lue Mauritiuksen passi- ja viisumi ja maahantulosäännöistä alla.

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Mauritiukselle, mutta suosittelemme täyttämään maahantulokaavakkeen ennen matkaa.

Jos et ole Suomen kansalainen, tarkista itseäsi koskevat maahantulomääräykset. On matkustajan omalla vastuulla varmistaa, että matkalle lähdettäessä mukana on tarvittavat asiakirjat.

Tiedotamme matkasi kohdemaan maahantulosäännöksistä ennen matkalle lähtöä. Vaatimukset voivat kuitenkin muuttua vielä juuri ennen lähtöä. Tästä syystä on tärkeää, että pidät itsesi ajan tasalla. Tarkista säännökset osoitteesta https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o sekä käyttämiesi lentoyhtiöiden verkkosivuilta. Lentoyhtiöillä saattaa olla omia lisävaatimuksia. Ne voivat koskea esim. maskityyppiä tai kohdemaan vaatimia testejä. Tämän lisäksi kannattaa olla tietoinen kauttakulkumaiden maahantulovaatimuksista, jotka voivat liittyä esim. testaukseen tai pakolliseen maahantulokaavakkeeseen.

Haluamme myös muistuttaa, että on matkustajan omalla vastuulla varmistaa, että lähdön hetkellä voimassa olevat maahantulovaatimukset täyttyvät. Mikäli tämä ei toteudu, matka on menetetty eikä rahoja saa takaisin.

Yllä mainittu koskee jokaista, olit sitten rokotettu, rokottamaton tai taudin sairastanut.


Maahantulovaatimukset Mauritiukselle

Jos olet saanut koronarokotteet ja sinulla on voimassa oleva koronatodistus, sinun tarvitsee vain pitää koronatodistus mukanasi koko matkan ajan. Pyydettäessä sinun tulee pystyä esittämään rokotustodistus. Suosittelemme tulostamaan englanninkielisen EU-koronatodistuksen (Omakanta).

Jos et ole saanut täyttä koronarokotesarjaa, lue itseäsi koskevat maahantulosäännökset Ulkoministeriön sivustolta ja kunkin maan edustuston sivuilta. Huomaathan, että testausta ja dokumentaatiota koskevat vaatimukset voivat muuttua äkillisesti.

Lue lisää ja pysy ajan tasalla: www.canva.com (Country Arrival Protocols)

Maahantulokaavake

Kaikkien matkustajien tulee täyttää maahantulokaavake. Suosittelemme täyttämään All-in-One Travel Form-kaavakkeen ennen lähtöä Mauritiukselle. Näin vältymme odottelulta lentokentällä perille saavuttuamme. Kaavakkeen voi täyttää valmiiksi aikaisintaan 72 tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Tulosta täyttämäsi kaavake ja ota mukaan matkalle, jotta voit esittää sen viranomaisille saapuessamme Mauritiukselle.

Tästä pääset täyttämään kaavakkeen:

https://safemauritius.govmu.org/