Terveys ja rokotukset Kambodžassa

Alla on lisätietoa, mikäli tarvitset erityisiä rokotuksia Kambodžaan matkustettaessa.

Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat muuta terveyteen liittyvää lisätietoa, ota yhteyttä omaan lääkäriisi tai lue lisää: www.rokote.fi

Lyhyt matka, alle 3 viikkoa matkailualueille: hepatiitti A – jäykkäkouristus/kurkkumätä
Matkat yli 3 viikkoa: yllämainittujen lisäksi hepatiitti B ja Japanin aivotulehdus (jos matka sijoittuu aikavälille huhtikuu–lokakuu)
Pidemmät matkat: yllämainittujen lisäksi vesikauhu ja tuberkuloosi

Keltakuume
Jos saavut maahan keltakuumealueelta, vaaditaan todistus keltakuumerokotteesta (Suomessa ei esiinny keltakuumetta). Keltakuumerokotus täytyi aiemmin uusia 10 vuoden välein. Tämä on kuitenkin muuttunut, ja rokote tekee sinut immuuniksi keltakuumeelle eliniäksi.

Malaria
Tärkeää: Malariahyttyset pistävät hämärän ja pimeän tultua. Malariaa on periaatteessa joka puolella Kambodžaa, mutta turistien suosimilla alueilla malariariski on pieni. Estolääkitys ei ole välttämätön. Pistoilta tulee suojautua hyttyskarkotteilla (karkotteiden tulisi sisältää dietyylioluamidia eli DEETiä tai olla esim. Raid-merkkisiä). Mikäli mahdollista, käytä ilmastointia hotelleissa.

Jos sinulle nousee äkillisesti kuume kotiinpaluuta seuraavien viiden kuukauden aikana, otathan yhteyttä lääkäriisi.

Denguekuume
Tärkeää: Denguehyttyset pistävät usein auringonnousun ja -laskun aikaan. Denguekuumetta on tavattu koko maassa, myös kaupungeissa. Denguekuumeeseen ei ole olemassa rokotetta tai ennaltaehkäisevää hoitoa. Pistoilta voi kuitenkin suojautua Raid-merkkisillä tai dietyylioluamidia (DEET) sisältävillä karkotteilla.

Khmerien valtakunta – Thaimaa, Kambodza ja Vietnam

Kulje khmerien korkeakulttuurin jäljissä läpi Thaimaan, Kambodžan ja Vietnamin. Matkaohjelmassa mm. Angkor Wat ja risteily Mekongjoella.

4,8
  • 15 lähtöä
  • 15 päivää
  • Alkaen 2.098€
Helsingistä