Hyvä tietää Etelä-Koreasta

  • Kieli korea
  • Pääkaupunki Soul
  • Asukasluku 49 miljoonaa
  • Uskonto Buddhismi, kristinusko
  • Valuutta won
  • Pinta-ala 100 210 km²

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkalle lähtöä saat postitse matkadokumenttisi. Näissä on tärkeää tietoa muun muassa lennon lähtöajasta ja -paikasta, saat listan hotelleista yhteystietoineen sekä matkanjohtajan nimen. Ota dokumentit matkalle mukaan
Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja 6 kuukautta matkan jälkeen. Suomalaismatkailija ei tarvitse viisumia, jos oleskelu Etelä-Koreassa kestää alla 90 päivää.
Rokotukset
Maakohtaiset suositukset ja ajankohtaista tietoa rokotuksiin ja mahdollisiin tauteihin liittyvissä asioissa saat terveyskeskuksesta ja osoitteesta www.rokote.fi sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi. Sivustolla on myös matkailijan terveysopas
Matkavakuutus
Varmista ennen matkaa, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkatavaravakuutus. Suosittelemme peruutusturvan liittämistä matkavakuutukseen. Tämä lisä turvaa esim. silloin, jos joudut sairauden vuoksi peruuttamaan matkan.
Sää
Tarkista matkakohteesi paikkakuntakohtainen sää ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista: www.foreca.fi, www.cnn.com tai www.bbc.com.
Käsimatkatavarat
Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten lääkkeet käsimatkatavaroihin. Kuljeta lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa, joissa mukana on lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita).
Aikaero
Kesäaika on +6 tuntia ja talviaika + 7 tuntia Suomen aikaan nähden.
Liikkuminen

Etelä-Korean maantieverkosto on hyvä ja moottoriteiden verkosto kattaa koko maan. Tiheä autokanta saa aikaan sen, että suuretkin tiet ovat usein ruuhkaisia. Bussien taso on hyvä ja käytämme ilmastoituja busseja.

Matkaamme Etelä-Koreasta Japaniin pikalautalla. Matka Koreansalmen yli kestää noin kolme tuntia.

Hintataso
Lounaan hinta paikallisissa hyvätasoisissa ravintoloissa on noin 15-18 € ja illallinen noin 25-30€. Juomiin, välipaloihin, kortteihin & postimerkkeihin voi varata noin 10€/pvä. Mikäli ostat tuliaisia, rahaa kuluu enemmän.
Juomarahat
Etelä-Koreassa ei ole tapana jättää ravintoloissa, takseissa tai hotelleissa juomarahaa. Ravintoloissa lasku sisältää sekä veron että palvelurahan. Poikkeuksellisen erinomaisesta palvelusta tai ylimääräisestä vaivannäöstä voi palkita erikseen pienellä summalla.
Valuutta ja luottokortit

Etelä-Korean valuutta on won. Ajankohtaisen kurssin voit tarkistaa, esim. www.forex.fi

Pankkiautomaatteja on isommissa kaupungeissa runsaasti, mutta ainoastaan automaateissa, joissa on "Global"-kyltti, käyvät kansainväliset luottokortit. Suurimmassa osassa ravintoloita ja kauppoja käyvät kansainväliset luottokortit. Markkinoilla ja ruokatoreilla käy ainoastaan käteinen. Varaa siis mukaan jonkin verran käteistä.

Sähkövirta
Jännite on 220 V. Sähköpistokkeet ovat lähes poikkeuksetta samanlaisia kuin Suomessa.
Puhelin ja internet

Etelä-Korean maakoodi on +82. Koreassa on kehittynyt 3G verkko (ja jopa 4G verkko), joka mahdollistaa 3G-ominaisuudella varustettujen suomalaisten puhelinten toiminnan. Huom. tekstiviestit eivät välttämättä mene perille suomalaisen ja korealaisen operaattorin välillä. Paikallispuhelut ovat edullisia, puhelut ulkomaille ovat kalliimpia.

Internetin käyttö on yleistä ja nettikahviloita on suurimmissa kaupungeissa.

Hygienian taso ja käymälät

Hygienian taso on yleisesti hyvä. Kraanavesi on juomakelpoista, mutta maistuu erilaiselta kuin kotimaassa. Pullotettua vettä on hyvin saatavilla.

Julkisia käymälöitä on kohtuullisen paljon ja ne ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja siistejä.

Paikalllisia tapoja

Korealaiset tervehtivät toisiaan yleensä kättelemällä, mutta myös kumartaminen on yleinen tapa.

Kohteliaisuus ja hyvät tavat ystäviä ja sukulaisia kohtaan on keskeistä. Kasvojen säilyttäminen on erittäin tärkeää. Korealaista ei tule moittia toisten korealaisen kuullen, sillä se merkitsee kasvojen menettämistä oman yhteisön edessä. Korealaiset ovat ystävällisiä ja usein pidättyväisiä ulkomaalaisen seurassa.

Yksityiskodeissa ja temppeleissä on aina tapana ottaa kengät pois. Esim. temppeleissä on vierailun ajaksi usein saatavilla lainaksi sisätossuja.

Etelä-Korea ja Japani

Koe kaksi kiehtovaa maata, joissa ikiaikaiset perinteet kulkevat tämän päivän rinnalla.

4,4
  • 2 lähtöä
  • 16 päivää
  • Alkaen 4.998€
Helsingistä