Turvallinen matkakokemus Albatrosin mukana

Matkan tulee olla iloinen asia, jolta palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana. Tämä toteutuu, kun tunnet olosi turvalliseksi siitä hetkestä lähtien kun varaat matkasi aina siihen saakka, kun palaat matkalta kotiin – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta.

Olemme koonneet tietoa ja askelluksia riittävän hygienian varmistamiseksi sekä sen, että kaikki työntekijämme ja yhteistyökumppanimme tekevät parhaansa tartuntariskin minimoimiseksi – kuitenkin niin, että sinä voit nauttia matkastasi.

Matkanjohtajat

Kaikki matkanjohtajamme ovat suorittaneet WHO:n laatiman kurssin koronatartuntojen minimoimiseksi ja saaneet tästä sertifikaatin. Tämän lisäksi varmistamme, että matkanjohtajamme:

 • Omaavat tarvittavan tietämyksen matkakohteen viranomaisten asettamista terveys- ja turvallisuusmääräyksistä.
 • Osaavat varmistaa esim. mahdollisimman turvallisen sisäänkirjautumisen hotelleissa.
 • Osaavat neuvoa ja ohjeistaa kuinka liikkua paikoissa, joissa on koolla enemmän ihmisiä.

Unohtamatta heidän tärkeintä tehtäväänsä: tietämyksensä ja kokemustensa jakamista matkakohteesta niin, että matkasi on hyvä ja mieleenpainuva kokemus.

Yhteistyökumppanit

Albatros tekee yhteistyötä eri puolilla maailmaa monien eri alojen toimijoiden kanssa: lentoyhtiöiden, bussifirmojen, laivavarustamoiden, hotellien ja paikallisten matkatoimistojen kanssa. Pidämme jatkuvasti yhteyttä yhteistyökumppaneihimme ja edellytämme, että nämä noudattavat viranomaisohjeita tartuntariskin rajaamiseksi. Valitsemme yhteistyökumppanimme huolella, jotta sinä voit matkustaa ilman huolta ja matkastasi nauttien.

Ylimääräinen siivous ja puhtaanapito

Useimmat maat ovat koronan myötä laatineet erityiset hygieniasäännökset, joilla varmistetaan että esim. majoituspaikat, ravintolat ja kuljetusvälineet siivotaan ja puhdistetaan erityisen huolellisesti. Albatros pitää tiiviisti yhteyttä paikallisiin yhteistyökumppaneihimme maailmalla varmistaaksemme, että käyttämämme hotellit, bussit, risteilyalukset, junat, ravintolat ja muut vierailupaikat noudattavat paikallisten viranomaisten terveys- ja turvallisuusmääräyksiä.

Takuurahasto (tansk. Rejsegarantifonden)

Matkamme on suojattu vakuudella Tanskassa ja kuulumme takuurahastoon, eli Rejsegarantifondiin (jäsennro.676). Takuu kattaa myös suomalaiset matkustajat.

Matkavakuutus

Matkamme eivät sisällä henkilökohtaisia matkavakuutuksia. Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkaa, että sinulla on voimassaoleva ja riittävän kattava matkavakuutus. Vakuutusta ei voi ottaa matkan jo alettua.

Albatrosin päivystyspuhelin

Mikäli tarvitset apua matkan aikana, voit aina kääntyä matkanjohtajasi puoleen. Mikäli et saa yhteyttä matkanjohtajaan, voit soittaa Albatrosin suomenkieliseen päivystyspuhelimeen, joka on käytössä ympäri vuorokauden. Päivystyspuhelinnumero: +358 40 35 18 667 

Mitä voin itse tehdä?

Kaikki Albatrosin mukana matkustavat saavat hyvissä ajoin ennen matkaa tietoa siitä, miten minimoida tartuntariski matkalla. Kun noudatat seuraavia yksinkertaisia ohjeita, autat itseäsi ja matkakumppaneitasi saamaan hyvän ja turvallisen matkakokemuksen:

 • Pidä riittävää etäisyyttä ja ota muut kanssamatkustajat huomioon.
 • Vältä kättelyä ja halaamista.
 • Pese kädet usein vedellä ja saippualla tai käytä käsidesiä. Ota matkalle mukaan käsidesin lisäksi desifiointipyyhkeitä.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. 
 • Noudata matkanjohtajan antamia ohjeita.
 • Vältä käteisen rahan käyttöä, jos suinkin mahdollista. Mikäli käytät käteistä, pese kädet tai käytä käsidesiä rahan käsittelemisen jälkeen.
 • Mikäli olet sairas, älä matkusta.
 • Käytä tervettä maalaisjärkeä ja nauti matkasta – matkustaminen on edelleen iloinen asia!

Ulkoministeriön matkustussuositukset näet täältä:

https://um.fi/etusivu

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistukset voit lukea täältä:

https://thl.fi/fi/