Vihreä Irlanti -kelttien saari

Sykähdyttäviä maisemia, kiinnostavaa historiaa ja iloista irlantilaista elämänmenoa. Sláinte!

Irlantiin on helppo rakastua. Vihreitä laajoja niittyjä, pienet kylät ja talot värikkäinen ovineen, eläväisiä pubeja ja iloista musiikkia tummana kuohuvan Guiness-tuopin äärellä. Kaikkea tätä on Irlanti - näyttäviä maisemia ja kiehtovaa kulttuuria. Vehreyden vastapainona kivinummet ja turvesuot, jännittävät historialliset kertomukset, vanhat kirkot ja kelttien tarinat.

Tutustumme vilkkaaseen, hauskaan Dubliniin ja pieniin värikkäisiin maalaiskyliin - ja mikä parhainta, kaikkialla mitä todennäköisimmin tapaamme hyvätuulisia ja ystävällisiä paikallisia. Matkalla kohtaamme niin hienot nähtävyydet kuin tunnelmalliset pubitkin. Puhumattakaan dramaattisesta Atlantin rannikosta, jossa voi ihailla meren voimaa 22 metrin korkeudesta Cliffs of Moherin kuuluisilla kallioilla. Galwayn yliopistokaupungissa viihtyvät myös taiteilijat, tunnelma on rento, ehkä hieman boheemikin.

Eikä käyntiä Irlannissa ilman vierailua viskitislaamossa, jossa sekä näemme, haistamme että maistamme jaloa kultaista juomaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Dublin ja majoittuminen hotelliin
Päivä 2 Dublin - Locken tislaamo - Clonmacnoise
Päivä 3 Luonnonkaunis Connemara ja Galwayn kaupunkikierros
Päivä 4 Galway - The Burren - Cliffs of Moher - Kerry
Päivä 5 Ring of Kerry - Muckgross Garden
Päivä 6 Kerry - Rock of Cashel - Dublin
Päivä 7 Kävelykierros Dublinissa ja omaa aikaa
Päivä 8 Dublin - omaa aikaa ja lento Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.198€
Helsinki
Täynnä
1.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Dublin ja majoittuminen hotelliin

Lennämme alkuillasta Norwegianin suoralla reittilennolla Helsingistä Dubliniin. Majoitumme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan hotelliimme. Hotellin lähellä on ravintoloita ja pubeja, joissa voi nauttia illallista ja vaikkapa iltamyssyn.

Päivä 2
Dublin - Locken tislaamo - Clonmacnoise

Aamulla otamme suunnan kohti länttä. Matka Irlantiin ei ole täydellinen ilman käyntiä viskitislaamossa. Vierailemme Kilbegganissa Locke´sin viskitislaamossa, joka on perustettu vuonna 1757 ja kuuluu maailman vanhimpiin tislaamoihin. Lähes 200 vuoden ajan täällä valmistettiin irlantilaista mallasviskiä. Tehdas suljettiin 1954, ja nyt paikalla on toimii museo, jossa voi seurata kultaisen juoman valmistusprosessia alusta loppuun. Päätämme vierailumme maistiaisiin tislaamon baarissa ennen kuin jatkamme matkaa Clonmacnoisen luostariin.

Clonmacnoise oli muinoin yksi Irlannin tärkeimmistä munkkiluostareista. Shannonjoen rannalla, kauniin vihreällä ruohokentällä seisoo lukuisia kirkkoja, torneja, hautoja ja valtava kiviristi. Luostari aloitti toimintansa 545 jKr. Luostarin vuosikirjoista tutkijat ovat löytäneet merkittävää tietoa mm. keskiajan poliittisesta ja uskonnollisesta elämästä.

Illaksi ajamme Galwayn seudulle ja majoitumme hotelliimme.

Päivä 3
Luonnonkaunis Connemara ja Galwayn kaupunkikierros

Connemara maisemaa värittävät vuoret ja suot sekä siellä täällä virtaavat joet ja kimaltavat järvet. Monikaan asia ei näytä muuttuneen aikojen alusta pikkukylissä, joissa iirin kieli hallitsee katukylttejä ja kauppojen näyteikkunoita. Connemara sijaitsee niemellä Irlannin kallioisella länsirannikolla. Vanhoine kiviaitoineen ja olkikattoisine pikku taloineen se on ehkä Irlannin romanttisinta seutua.

Vierailemme Dan O’Haran talossa, jossa saamme kuvan siitä, kuinka kovaa irlantilaisen maanviljelijän elämä oli 1800-luvulla. Teemme kierroksen pienellä tilalla ja käymme sen jälkeen ajelulla traktorin vetämällä lavalla, joka vie meidät ylös mäenrinteelle, jossa näemme näytösluonteisesti kuinka turvetta nostetaan. Irlantilaiset – kuten me suomalaiset – ovat jo vuosisatojen ajan käyttäneet turvetta polttoaineena.

Paluumatkalla teemme kaupunkikierroksen Galwayssa. Näemme keskustan vanhoja puutaloja, hienoja ravintoloita ja viihtyisiä pubeja. Eyre Square on hyvin hoidettu puisto, jota ympäröivät 1800-luvulta peräisin olevat rakennukset. Vanha oikeustalo on rakennettu keskiaikaiseen munkkiluostariin ja Salmon Weir Bridge -sillalta voi katsella ylävirtaan vaeltavia lohia. Myös jykevä katedraali, joka on rakennettu 1965 ja kuuluu Euroopan nuorimpiin, sekä Espanjalainen kaari 1500-luvulta kuuluvat kierroksen ohjelmaan. Vilkkaan opiskelijaelämän lisäksi Galwayssa asuu paljon taiteilijoita ja muusikoita, mikä tekee tunnelmasta rennon ja hiukan boheemin.

Päivä 4
Galway - The Burren - Cliffs of Moher - Kerry

Otamme kurssin etelään läpi Burrenin kansallispuiston. Se on noin 100 neliökilometrin suuruinen alue, jota peittävät valtavat, litteät kalkkikivilaatat, joissa on syviä uria. Aluetta kuvataan usein kuumaisemaksi. Nimi Burren on johdettu iirin kielen sanasta Boireann, jonka voi suomentaa "kivettyneeksi paikaksi". Nimi sopiikin hyvin tälle jopa koruttomalle kivierämaalle. Alueen karuutta on kuvattu sanomalla, ettei siellä ole tarpeeksi vettä, johon mies voisi hukkua, ei tarpeeksi korkeaa puuta, johon miehen voisi hirttää, eikä tarpeeksi maata, johon hänet voisi haudata. Alue on karstimaata, jolla mikään elävä ei näyttäisi viihtyvän, mutta todellisuudessa seudulla kasvaa monia kasveja ja Välimeren alueen kasvit viihtyvät rinta rinnan Alppikukkien kanssa.

Burrenista jatkamme Irlannin Atlannin puoleista rannikkoa, jossa on yksi maan upeimmista luontonähtävyyksistä: Moherin kalliot. kahdeksan kilometriä jyrkkää kallioseinämää, joka putoaa noin 200 metriä alas Atlantin valtamereen. Kallioseinämissä vaihtelevat kerroksittain musta liuskekivi ja vaalea hiekkakivi, kalliolla pesivät linnut. Huipulta voi selkeällä säällä nähdä jopa 20 km päässä sijaitsevat Aransaaret.

Yövymme Kerryn kreivikunnassa, joka sijaitsee Irlannin eteläisimmässä kärjessä.

Päivä 5
Ring of Kerry - Muckgross Garden

Ring of Kerry -kierros Iveraghin niemen ympäri - lupaa hienoja maisemia. Kierrosta voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi Euroopan upeimmista maisemareiteistä. Pienet lahdelmat, poukamat ja jyrkät kallioseinämät tarjoavat kauniita näkymiä. Vastakohtana dramaattisille maisemille on rikas ja vaihteleva kasvillisuus.

Kierroksemme alkaa Killarneysta, josta ajamme Killorglinin pieneen kylään, joka tunnetaan "Puck Fairista",  perinteisistä kyläjuhlista, joissa villi vuohi kruunataan kuninkaaksi. Matkalla Glenbeighiin saamme nauttia kauniista näkymistä Dinglen niemelle ja Dinglen lahteen. Watervillen suunnalla maisemaa leimaavat turvesuot. Niemen eteläpuolella ajamme läpi Sneemin, joka tunnetaan värikkäistä taloistaan. Edempänä meitä odottavat Molls Gap ja Ladies View, kaksi näköalapaikkaa, joilta voi ihailla Killarneyn kuuluisia järviä.

Matkalla Muckrossa Houselle pysähdymme tutustumaan lampaiden kasvatukseen. Näemme, miten paimenkoirat työskentelevät ja johtavat laumaansa. Muckross House valmistui vuonna 1843 Herbertin aatelisperheen kodiksi. Erityisesti laaja puutarha, joka kurottaa kohti Killarneyn järviä, on ilo silmälle. Käytämme osan iltapäivästä puutarhan rhododenddronpensaiden ja rakkaudella hoidettujen kukkapenkkien ihailuun.

Päivä 6
Kerry - Rock of Cashel - Dublin

Kerryä on vuosisatojen saatossa kutsuttu kuningaskunnaksi johtuen asukkaiden pyrkimyksestä itsenäisyyteen, pois Dublinin hallinnon ulottuvilta. Kahdenlainen maisema dominoi tätä "autonomista kuningaskuntaa": etelää hallitsevat vuoret, pohjoisessa on tasankoa. Merelle kurottavat niemet ja korkeat törmäät aiheuttavat sen, että sää voi vaihdella todella nopeasti.

Ajamme etelään Adaren kylään ja Limerickin kreivikuntaan. Idyllistä kylänraittia somistavat olkikattoiset talot ja kauniisti hoidetut pikkupihat. Keskiaikaisella pääkadulla on lukuisia taide- ja käsityöliikkeitä.

Matka jatkuu kohti Dublinia. Matkalla pysähdymme kenties Irlannin valokuvatuimmalla paikalla, Rock of Cashelin keskiaikaisessa linnoituksessa, jossa käymme myös sisällä. Cashelin kaupungissa oli aikoinaan Munsterin kuninkaiden päämaja. Täällä Brian Ború kruunattiin Munsterin kuninkaaksi 978 jKr. Korkean kalkkikivikukkulan päällä Tipperaryn tasangon yläpuolella sijaitseva linnake kätkee sisäänsä katedraalin 1300-luvulta.

Saavuttuamme Dubliniin teemme bussilla pienen kierroksen keskustassa, jotta saamme ensituntuman tähän mainioon kaupunkiin. Iirinkielinen ilmaus ”Cead Mile Failte”, joka tarkoittaa suurin piirtein ”satatuhatta kertaa tervetuloa”, toivottaa meidät tervetulleiksi kaupunkiin.

Päivä 7
Kävelykierros Dublinissa ja omaa aikaa

Tänään teemme aamiaisen jälkeen yhteisen kävelykierroksen kaupungissa.

Dublinin perustivat norjalaiset ja tanskalaiset viikingit vuonna 841 jKr. Keskiajalla normannit valloittivat kaupungin ja rakensivat Dublinin linnan englantilaisten ylivallan symboliksi. Englantilaiset pitivät Irlantia vallassaan aina vuoden 1916 pääsiäiskapinaan saakka, joka loi pohjan neuvotteluille Irlannin itsenäisyydestä.

Itä-länsi-suunnassa virtaava Liffey-joki jakaa Dublinin kahtia. Joki ei ole vain fyysinen raja, vaan jakaa kaupungin myös henkisesti kahtia: aiemmin joen eteläpuolinen alue on ollut vauraampi ja pohjoispuolinen köyhempi. Pohjois-Dublin rakennettiin 1700-luvulla. Huolimatta alueen maineesta on siellä yhä nähtävissä hienoja esimerkkejä 1700-luvun uusklassisesta arkkitehtuurista. Kulkiessamme kohti etelää ja Liffey-jokea ympäristö muuttuu hienostuneemmaksi, ja kaupunkikuvaa leimaavat pääasiallisesti Yrjöjen aikaiseen tyyliin rakennetut valtavat palatsit ja aukiot. Yksi Dublinin hienoimmista Yrjöjen aikaisista aukioista on Merrion Square, jonka varrella sijaitsevissa taloissa on säilytetty tyylille ominaiset kauniisti kaiverretut, voimakkaan väriset ovet, upeat takorautaiset parvekkeet ja puolikuun muotoiset ikkunat ulko-oven yläpuolella. Merrion Squaren numerossa yksi Oscar Wilde kirjoitti näytelmiään ja kertomuksiaan 1800-luvulla. Tässä osassa kaupunkia sijaitsee myös kuuluisa Trinity College, jonka perusti kuningatar Elizabeth I vuonna 1592. Täällä opiskelivat monet Irlannin kirjallisuuden jättiläiset, kuten Jonathan Swift, Bram Stoker, Oscar Wilde ja Samuel Beckett. Dublinin vanhin osa, jossa sijaitsee mm. Dublinin linna, ympäröi Trinity Collegea. Historiallisen General Post Officen portailta pääsiäiskapinan johtajat lukivat Irlannin itsenäistymisjulistuksen toivoen siten päättävänsä Britannian vallan maassa. Käymme Dubliniassa, museossa jossa kaupungin historia avautuu näyttelyn kautta.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Voit käydä vaikkapa kuuluisassa Guiness Storehousessa, jossa voi perehtyä Guiness-oluen panemiseen, historiaan ja juomiseen. Jos tumma irlantilaisolut ei ole sinun juttusi, pistäydy perinteisessä Bewley´sin kahvilassa teellä tai kahvilla. Ostoksia voi mainiosti tehdä Grafton Streetillä. Vierailemalla irlantilaisessa pubissa pääset takuulla lähemmäksi irlantilaista kansansielua.

 

Päivä 8
Dublin - omaa aikaa ja lento Helsinki

Aamupäivällä on mukavasti aikaa vielä kierrellä kaupungilla omin päin ja nauttia lounas. Lähdemme iltapäivällä lentokentälle ja lennämme alkuillasta Norwegianin reittilennolla Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
290€
Hintaan sisältyy
• Norwegianin reittilennot Helsinki - Dublin - Helsinki turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotelleissa
• aamiaiset päivinä 2-8 ja illalliset päivinä 2-7
• kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• suomalainen matkanjohtaja
• verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 •  huone yhdelle 290€ (7 yötä)
 •  ruokajuomat
 •  muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 •  juomarahat kuljettajalle ja paikallisoppaille (noin 11€/henkilö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää Irlannissa

Irlannissa sää voi vaihdella saman päivän aikana vikkelästi. Pakkaathan mukaan tuulta- ja sadetta pitävän kevyen takin ja esim. fleece-puseron.

Pieni reppu on kätevä varuste päiväretkillä.

Kaupungeissa keskustan kadut ovat usein vanhaa mukulakiveä. Hyvät ja tukevat, tutut kengät ovat ehdoton matkavaruste.

Yöpymiset ja välimatkoja

Dublinin alue: 1 yö
Galway: 2 yötä
Kerryn alue: 2 yötä
Dublin: 2 yötä

Hotellien yhteystietolistan saat lentolippujen mukana noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Huomioitavaa
23.5. lähdöllä hotelli Dublinissa sijaitsee poikkeuksellisesti noin 4 kilometrin päässä keskustasta.

Päivittäisiä ajomatkoja:
päivä 2: n. 120 km
päivä 3: n. 140 km
päivä 4: n. 150 km
päivä 5: n. 130 km
päivä 6: n. 290 km

 
Muutokset päiväohjelmaan

Sivuillamme olevaan matkaohjelmaan voi tulla muutoksia, esim päivien järjestykseen. Saat voimassa olevan matkaohjelman lippujen mukana.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla Suomesta tehtävillä matkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme matkan kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin matkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Erinomainen hinta-laatusuhde Matka jopa ylitti odotuksemme; ohjelma oli kiinnostava ja matkanjohtaja paitsi erittäin asiantunteva, huomioi myös hienosti ryhmän erilaiset kiinnostuksen kohteet. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä maaseudun pieniä kyliä sekä upeita luonnonnähtävyyksiä, eli mielestäni kaupungeissa ja maaseudulla käynnit olivat matkalla sopivassa suhteessa. Hintaan sisältyvät illalliset ja aamupalat olivat runsaat. Bussimatkat sujuivat mukavasti oppaan mielenkiintoisia juttuja kuunnellen ja pysähdyksiä oli riittävästi. Matkapäivien pituus oli sopiva. Hinta-laatusuhde matkalla oli kertakaikkiaan erinomainen. Todella vaikuttava matka!
Date published: 2016-07-19
Rated 3 out of 5 by from Monipuolinen tutustuminen Irlantiin Olin tällä matkalla viikolla 37 ja sää suosi erinomaisesti . Aurinkoa, vain vähän sadekuuroja loppuviikosta. Matka antoi kattavan kuvan Irlannista ja erityisesti sen kauniista luonnosta. Dublinin oli hieman pettymys. Olisimme olleet mieluimmin jossain muissa esim. Killarneyssä useamman yön Dublinin sijaan. Hotellit olivat heikompitasoisia kuin aikaisemmilla Albatrosin matkoilla. Matkaan sisältyneen illallisen olisi voinut vaihtaa ainakin muutamana päivänä lounaaseen. Jokainen olisi voinut halutessaan etsiä illallispaikan oman mieltymisen mukaan. Ruokalista toistui samana kaikissa hotelleissa, joten makumaailma jäi kovin yksipuoliseksi.
Date published: 2016-09-20
Rated 5 out of 5 by from Hieno reissu! Mielenkiintoinen reitti, paljon nähtävää ja koettavaa. Avain onnistuneeseen kiertomatkaan on matkanjohtaja. Oppaamme Sirpa oli täyskymppi. Saimme kattavan katsauksen Irlannin historiaan ja nykypäivään. Hän huolehti myös matkan päivittäisistä käytännön järjestelyistä erinomaisesti. Yllätysplussa oli linja-autossakin toimiva Wi-fy. Päiviin tuli pituutta, joten oli mukava, kun hotellihuoneet olivat tilavia ja erittäin siistejä. Yleensäkin kaikkialla oli erittäin siistiä. Sielunmaisemaan jäivät kiviaitojen reunustamat laitumet, merimaisemat, järvet ja joet - linnoja ja raunioita unohtamatta. Kiitos myös 37 hengen rennolle ja sopuisalle ryhmälle.
Date published: 2017-06-07
Rated 5 out of 5 by from Matkalla loistava opas. Olimme aviopuolisoni kanssa Irlannin matkalla heninäkuussa 2016. Matkan opas oli loistava, huumorintajuinen tietopankki. Matkamme sujui hyvin ja saimme kattavan kuvan Irlannista. Kahtena miinuksena oli hotellien sijainti, osa hotelleista sijaitsi liian kaukana keskustasta. Keskusta hotellin sijaintina olisi parempi vaihtoehto. Myös osa hottellien ruuuista oli heikotasoista. Muutoin matkamme oli onnistunut. Rymässä oli mukavaa samanhenkistä porukkaa ja tulimme hyvin juttuun keskenämme. Suosittelen matkaa sellaisille ihmisille jotka kykenevät reissaamaan porukassa tämä ei ole ryppyotsaisten hommaa.
Date published: 2016-07-20
Rated 5 out of 5 by from Whisky palasi juomavalikoimaani Viikko 28/2016 hurahti Irlannin nummilla paikallisessa säässä, hyvässä porukassa ja Lenin niin asiantuntevassa opastuksessa. Hänen matkatarinointinsa oli matkamme parasta antia, mahtava tietotaito - taas kerran Albatros-matkalla huippuluokan opas! Lisäksi vierailumme "köyhän" farmarin turpeennosto"talkoissa" antoi kotipolttoisen kera ainakin minulle osin uuttakin katsantokantaa maailmamme historiaan. Ja tietty tuo otsikossa mainitun whiskyn uudelleen löytyminen, on myös matkan parasta antia - suosittelen - niin matkaa kuin whiskyäkin :)
Date published: 2016-07-28
Rated 5 out of 5 by from Ihana Irlanti Olin kiertomatkalla Irlannissa. En ole aikaisemmin ollut tällaisella matkalla, joten ennakko-odotuksia ei paljon ollut. Matka oli kaikin puolin onnistunut ja ihana. Matkanjohtaja oli mahtava, ihanan eläväinen ja osasi kertoa hirveän paljon Irlannista ja juuri sitä mitä halusinkin kuulla, historiasta ja nykypäivästä, musiikista, paikallisista ihmisistä ja tavoista ym. Meitä suosi säät, aurinko paistoi ja oli kesäisen lämmintä, vaikka olin varautunut sateiseen ja tuuliseen ilmaan. Kertakaikkisen onnistunut matka!
Date published: 2016-06-15
Rated 3 out of 5 by from Ei ihan vastannut odotuksia Matka avarsi Irlantia ja irlantilaisuutta hieman, vehreää laidunmaata, vanhoja raunioita ja pubikulttuuria. Kirjautumiset hotelleihin hoidettu hyvin. Bussikuski Owen oli taitava ja rauhallinen ajaja. Opas oli mukava ja auttavainen. Hotellit ensimmäistä lukuunottamatta pettymyksiä. Aamiaisjärjestelyt tiukkoine aikatauluineen toimimattomat ja ruuhkaiset. Jokaisessa hotellissa samantyyppiset ruuat, eikä missään tarjolla irlantilaisia perinneruokia. Joihinkin päiviin olisi sopinut paremmin yhteinen lounas myöhäisten illallisten sijaan. Kohteet varmaan sitä mitä Irlannissa koettavaa ja nähtävää. Itse kohteissa jäi kaipaamaan opastusta ja taustatarinoita . Jonkin verran saimme tietoa historiasta, nimiä ja vuosilukuja oppaan toimesta bussimatkalla. Dublinissa ei paljoa katsottavaa, olisimme olleet mieluimmin vaikka yhden yön lisää Killarneyssa, tosin parempitasoisessa hotellissa - nyt hotelli kyllä keskeisellä paikalla, mutta ummehtunut haju kiusasi ja aiheutti tukkoisuutta.
Date published: 2016-09-27
Rated 4 out of 5 by from Aikataulut pitivät kiitettävästi. Alussa olisi voinut olla pieni tutustumisilta, jossa oltaisiin esittäydytty etunimin ja kerrottu, mistä päin matkaan oli lähdetty. Hotelleihin saapuminen ja lähtö olivat sujuvasti organisoidut ja aikataulut pitivät hienosti. Ruokalistat hotelleissa muistuttivat vähän liikaa toisiaan ja aamiaisella jotkut tarjottavat loppuivat kesken. Retket eri kohteisiin onnistuivat hyvin ja sään suhteen matkasimme onnellisten tähtien alla. Opas ja kuljettajat olivat avuliaita ja auto siisti.Etukäteistiedot vastasivat hyvin toteutusta.
Date published: 2016-09-20
 • y_2017, m_8, d_18, h_12
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_93
 • loc_fi_FI, sid_IERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

17IERTR01CFI0409