Kiivien maa - Uusi Seelanti

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaukana odottaa kaunis matka! Rikas maorikulttuuri ja uskomaton luonto. Uuden-Seelannin kaupungit tarjoavat parastaan.

Sis. kaksi yötä Sydneyssä

Uuden-Seelannin kauneus on omaa luokkaansa. Vilkaisu yli Fox Glacierin jäätikkömaiseman, Tekapojärveä ympäröiville lumihuippuisille vuorille tai Milford Soundin vihreille kallioille vahvistaa väitteen. Vierailemme maalauksellisissa Queenstownin ja Wellingtonin kaupungeissa, kuuntelemme maoritarinoita menneisyydestä ja näemme, miten lumipeitteiset vuoret heijastuvat sademetsän ympäröimän järven pinnasta. Uusi-Seelanti on täydellinen matkakohde, jossa riittää hyvätasoisia hotelleja, mainiota ruokaa ja tasokkaita viinejä sekä ystävällisiä ihmisiä.

Matkan lopuksi Australian Sydney, ohjelmassa mm. käynti kuuluisassa oopperatalossa ja satamaristeily.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Uuden-Seelannin dollari

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Lento Helsinki - Auckland
Päivä 3 Saapuminen Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin - orientoiva kaupunkikierros
Päivä 4 Auckland - Whakatane - omaa aikaa
Päivä 5 Whakatane - lisämaksullinen retki White Islandin tulivuorisaarelle, ruoanlaittoa ja illallinen maorien tapaan sekä tarinoita maorien historiasta
Päivä 6 Whakatane - Waiotapu Wonderland Rotoruan lähistöllä - Taupojärvi - Tongariron kansallispuisto
Päivä 7 Vaellusretki Tongariron kansallispuistossa, matka jatkuu Wellingtoniin
Päivä 8 Wellington - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 9 Wellington - Picton - Blenheim
Päivä 10 Blenheim - Christchurch
Päivä 11 Christchurch - Arthur’s Pass - Fox Glacier
Päivä 12 Fox Glacier - kävelyretki Mathesonjärvellä ja jäätikölle
Päivä 13 Fox Glacier - Queenstown
Päivä 14 Queenstown - omaa aikaa
Päivä 15 Queenstown - retki Milford Sound -vuonolle
Päivä 16 Queenstown - Sydney, Australia
Päivä 17 Sydney. Kaupunkikierros, opastettu kierros oopperatalossa, Bondi Beach, satamaristeily
Päivä 18 Sydney - kotimatka alkaa
Päivä 19 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
4.798€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
4.798€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
4.798€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
4.798€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Lento Helsinki - Auckland
Lennämme Qatar Airwaysilla Dohan kautta Aucklandiin, Uuteen Seelantiin.
Päivä 3
Saapuminen Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin - orientoiva kaupunkikierros
Auckland

Aikaisin aamulla laskeudumme Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Aucklandin asukasluku on 1,3 miljoonaa – noin kolmannes koko maan asukkaista asuu täällä. Auckland sijaitsee kapealla maakaistaleella, jota ympäröi meri molemmin puolin: idässä Tyynimeri ja lännessä Tasmaninmeri. Auckland on purjehtijoiden Mekka. Kaupunkia ei turhaan kutsuta nimellä City of Sails. Täällä purjeveneen omistaminen tai jonkin muun vesiurheilulajin harrastaminen on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Auckland on rakennettu 50 sammuneen tulivuoren päälle. Useimmat tulivuorista ovat nykyään vain matalia vihreitä kukkuloita, mutta kolme suurinta – Mount Albert, Mount Eden ja One Tree Hill – kohoavat esiin maisemasta ja ovat suosittuja näköalapaikkoja.

Lentokentältä ajamme suoraan hotellille, jossa syömme kevyen aamiaisen ja lepäämme hetken pitkän lentomatkan jälkeen. Myöhemmin lähdemme pienelle kaupunkikierrokselle saadaksemme yleiskuvan kaupungista. Käymme mm. Parnellin esikaupungissa, joka vanhoine, kauniisti entisöityine taloineen ja lukuisine gallerioineen ja taidekäsityöliikkeineen on kuin viehättävä, taiteellinen keidas keskellä suurkaupunkia. Mount Edeniltä, 200 m korkealta tulivuorelta, ihailemme upeita näkymiä yli Aucklandin.

Päivä 4
Auckland - Whakatane - omaa aikaa
Aamiaisen jälkeen ajamme noin kolmen tunnin matkan kohti Tyynenmeren vehreää rannikkoseutua ja upeaa Bay of Plentyn lahtea. Lahden nimi on peräisin englantilaiselta tutkimusmatkailijalta James Cookilta, joka tutki Uutta-Seelantia 1769–1770 ja pani merkille seudun runsaat luonnonvarat. Bay of Plentyn lämpimät vedet ovat nykyään tunnettuja hienoista syvänmerenkalastus- ja vesiurheilumahdollisuuksistaan. Saavumme Whakataneen, jonne maorit asettuivat ensimmäisen kerran jo 800 vuotta sitten saavuttuaan alueelle Polynesian saarilta. Päivä on varattu omille seikkailuille: Vuokraa maastopyörä ja tutustu kaupungin lähiympäristöön tai käy Ohope Beachillä, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä ja jota pidetään yhtenä Uuden-Seelannin parhaista rannoista. Voit myös lähteä valas- tai delfiinisafarille tai nauttia luonnosta ja upeista maisemista jollakin monista vaelluspoluista. Whakatane on Uuden-Seelannin aurinkoisin kaupunki.
Päivä 5
Whakatane - lisämaksullinen retki White Islandin tulivuorisaarelle, ruoanlaittoa ja illallinen maorien tapaan sekä tarinoita maorien historiasta
White Island

Voit joko jäädä Whakataneen nauttimaan rantaelämästä ja viihtyisistä kahviloista tai lähteä retkelle White Islandin tulivuorisaarelle (lisämaksullinen). White Island on Uuden-Seelannin ainoa aktiivinen tulivuorisaari ja luultavasti yksi maailman helpoiten saavutettavista. Saari vetää puoleensa niin tiedemiehiä, vulkanologeja kuin matkailijoitakin. Matkalla saarelle ehdimme hyvin nauttia upeista maisemista ja kuunnella selostusta saaren historiasta.

Laskemme ankkurin lähellä saarta ja loppumatkan taitamme kumiveneissä. Maihin päästyämme kierrämme saaren ja kuulemme kraatterin pulinan ja pulputuksen. Syömme saarella lounaan ja palaamme sitten takaisin Whakataneen. Jos meillä on onnea, näemme matkalla delfiinejä, valaita tai uudenseelanninmerikarhuja. Huomaathan, että retken toteutuminen riippuu sääoloista.

Illalla opimme, miten ruokaa valmistetaan maorien maauunissa eli hangissa. Apuna käytetään tuliperäisen alueen maalämpöä, tulta ja kuumia kiviä. Tekniikkaa on arkeologisten löytöjen perusteella käytetty yhtä pitkään kuin maorit ovat asuneet saarella.

Ruoan valmistuessa lähdemme paikallisen maori-isäntämme kanssa kulttuurihistorialliselle kävelykierrokselle Whakatanejoelle. Kiehtovat tarinat ja maorisoitinten lumoavat sävelet kuljettavat ajassa taaksepäin. Tutustumme isäntiemme esi-isien pyhimpiin ja tärkeimpiin paikkoihin, kuten hautaluolaan ja vesiputoukseen, jolla on ollut merkittävä rooli perinteisissä maorirituaaleissa. Kierroksen jälkeen nautimme päivällisen yhdessä paikallisten kanssa.

 

Päivä 6
Whakatane - Waiotapu Wonderland Rotoruan lähistöllä - Taupojärvi - Tongariron kansallispuisto
Huka-vesiputous

Hyvästelemme Whakatanen ja otamme kurssin kohti Tongariron kansallispuistoa. Reittimme kulkee läpi niin kutsutun “Waiotapu Wonderlandin” lähellä Rotoruan kaupunkia. Kyse on värikkäästä termisestä alueesta, jolla näemme kuumaa vettä ruiskuttavia geysirejä, kuplivia mutalammikoita ja hämmästyttävän kiehuvan “samppanja-altaan”. Lähistöllä sijaitsee hieno vesiputous Huka, jossa 220 000 litraa vettä sekunnissa putoaa alas 11 metrin korkeudelta. Wakatojoki, josta putous saa alkunsa, on paikoin jopa 100 metriä leveä, mutta putouksen kohdalla se kapenee vain 15-metriseksi, mikä lisää vesimassojen voimaa. Huka merkitsee vaahtoa – kun vesi putoaa voimalla alas jokialtaaseen, syntyy vaahtoa. Jatkamme matkaa pitkin Taupojärven kuvauksellisia rantoja kohti Tongariron kansallispuistoa, joka on Uuden-Seelannin vanhin. Pysähdymme ennen Tongariroa vielä Rotopounamujärvellä tutustuaksemme paikalliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön. Perillä Tongariron kansallispuistossa majoitumme hotelliin.

 

 

Päivä 7
Vaellusretki Tongariron kansallispuistossa, matka jatkuu Wellingtoniin
Tongariron kansallispuisto

Tongariron kansallispuisto sijaitsee keskellä Pohjoissaarta. Puiston lahjoitti Uuden-Seelannin kansalle maoripäällikkö Te Heuheu Tukino vuonna 1877 sillä edellytyksellä, että alueen luontoa ja pyhiä paikkoja suojellaan. Sen keskellä on kolme toimivaa tulivuorta, Tongariro, Ngauruhoe ja Ruapehu. Viimeksi mainittu on tulivuorista aktiivisin, ja jotkut muistavat sen Mount Doomina Sormusten herra -elokuvasta. Tongariro tarjoaa niin erämaata, tiheitä metsiä kuin saniaispensaikkoakin. Talvella puisto on suosittu hiihtokohde. Aamiaisen jälkeen teemme vaellusretken puistossa, ja jos sää sallii, näemme kaikki kolme tulivuorta.

Matka jatkuu kohti Uuden-Seelannin pääkaupunkia Wellingtonia, joka sijaitsee Pohjoissaaren eteläkärjessä. Wellington valittiin pääkaupungiksi 1865 – ikään kuin diplomaattiseksi keskipisteeksi Pohjois- ja Eteläsaaren välissä – ja asukkaita siellä on noin 600 000. Wellington sijaitsee Cookinsalmen äärellä, minkä takia kaupunki on saanut lisänimen “Windy Wellington” – täällä nimittäin tuulee erittäin usein. Kaupunki sijaitsee vehreissä maisemissa kauniiden merenlahtien ja vuorenrinteiden välissä. Hienoista huviloista on upeat näkymät Cookinlahdelle. Perille Wellingtoniin saavumme vasta iltapäivän päätteeksi.

Päivä 8
Wellington - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Wellington

Aloitamme kaupunkikierroksemme Mount Victorialta (196 m), jolta on kauniit näkymät yli kaupungin. Käymme myös Wellingtonin kasvitieteellisessä puutarhassa, jonne nousemme jo yli 100 vuotta käytössä olleella köysiradalla. Köysiradan pituus on vaatimattomat 650 m, ja korkeuseroa on 168 m. Huipulla voimme nauttia upeista maisemista ja siellä on myös pieni museo.

Loppupäivä on vapaata aikaa. Tekemistä riittää! Wellington tarjoaa laajan kirjon museoita ja taidegallerioita. Vierailu modernissa kansallismuseossa, joka tunnetaan nimellä “Te Papa Tongarewa”, antaa hyvän kuvan Uuden-Seelannin historiasta ja Tyynenmeren kulttuurista. Museo sijaitsee kauniilla paikalla veden äärellä ja on lisäksi ilmainen.

Päivä 9
Wellington - Picton - Blenheim

Nousemme aamulla lauttaan, joka vie meidät Eteläsaarelle – elämys, joka korvaa aikaisen herätyksen. Kyse on nimittäin lauttamatkasta, joka kuuluu maailman kauneimpiin. Matka kestää noin kolme tuntia, ja sen upea päätös on saapuminen hämmentävän kauniiseen Queen Charlotte Soundin vuonoon.

Pienestä Pictonin satamakaupungista jatkamme matkaa kohti Marlborough’n alueella sijaitsevaa Blenheimiä. Viinintuotannosta tunnetulla alueella on yli 20 viinitilaa, mikä tekee Marlborough’sta Eteläsaaren suurimman viinialueen. Ajamme viljelmien halki ja ihailemme upeita maisemia, joita viiniköynnökset vahvasti hallitsevat. Käymme myös paikallisella viinitilalla. Vierailun aikana tutustumme tarkemmin viinintuotantoon ja saamme maistella muutamaa paikallista viiniä.

Yövymme Blenheimissä, yhdessä Uuden-Seelannin aurinkoisimmista kaupungeista, jossa on runsaasti pieniä kahviloita, ravintoloita ja baareja.

Päivä 10
Blenheim - Christchurch

Jätämme kauniin Blenheimin taaksemme ja ajamme kohti Christchurchiä, Eteläsaaren suurinta kaupunkia. Arkkitehtuurissa ja ilmapiirissä on selvästi havaittavissa brittiläiset vivahteet, mutta myös maorit ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Kaupungille nimensä antanut Christchurchin anglikaaninen katedraali on vaikuttava nähtävyys ja katedraalin aukio on suosittu tapaamispaikka paikallisten keskuudessa. Jos korkeat paikat eivät hirvitä, voi kaupunkia ihailla näköalapaikalta, jonne pääsee köysirataa pitkin.

Majoitumme hotelliin; iltapäivä ja ilta on varattu omille seikkailuille.

Päivä 11
Christchurch - Arthur’s Pass - Fox Glacier
Lupiineja, Lake Tekapo

Jätämme Christchurchin ja itärannikon taakse ja otamme suunnan Eteläsaaren poikki kohti länsirannikolla sijaitsevaa Fox Glacieriä. Reitti vie meidät läpi Arthur’s Passin kansallispuiston. Paikka on saanut nimensä englantilaisen maanmittarin ja insinöörin sir Arthur Dudley Dobsonin mukaan, joka johti ensimmäisen eurooppalaisen ryhmän solan läpi vuonna 1864. Maorimetsästäjät olivat toki tunteneet reitin jo pitkään ennen Dobsonia. Kyse on korkeimmalla sijaitsevasta ja lyhyimmästä reitistä länsirannikolta itärannikolle. Reitti on varsin kaunis ja vaihteleva kiitos saaren itä- ja länsipuolen erilaisen ilmaston. Länsipuoli on vehmaampaa, itää hallitsevat kuohuvat joet ja tiheä sademetsä. Lännen asukkaat, “coasters”, ovat ylpeitä siitä, että elävät harmoniassa melkein kotiportailta alkavan villin luonnon kanssa. Uudisraivaajahenki elää täällä yhä – voimakkaampana kuin muualla Uudessa-Seelannissa.

Fox Glacierin pikkukaupunki on saanut nimensä 6 km päässä sijaitsevan jäätikön mukaan. Jäätikkö ulottuu vuorenhuipulta 3 000 m korkeudesta alas sademetsään, mikä tekee jäätiköstä varsin ainutlaatuisen. Jäätikkö, jolla on pituutta 13 km, on nimetty entisen pääministerin William Foxin mukaan. Fox vieraili paikalla 1872. Fox Glacier on yksi maailman helppokulkuisimmista jäätiköistä, mikä houkuttele kävijöitä päiväretkille.

Päivä 12
Fox Glacier - kävelyretki Mathesonjärvellä ja jäätikölle
Milford Sound

Lähdemme aamiaisen jälkeen kävelyretkelle Mathesonjärven ympäri. Järvi syntyi 14 000 vuotta sitten läheisten jäätiköiden vaikutuksesta. Näkymät järven pinnasta heijastuville lumihuippuisille vuorille, joita sademetsä ympäröi, ovat unohtumattomat.

Myöhemmin päivällä teemme kävelyretken pitkin jäätikkölaaksoa mahtavalle Fox-jäätikön näköalapaikalle. Näköalat alas ikuiselle jäälle, joka kohtaa sademetsän, ovat upeat. Meillä on mukavasti aikaa nauttia maisemista ja ottaa kuvia ennen kuin palaamme takaisin samaa reittiä.

Iltapäivällä on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia ympäristöön tutustumiseen esim. kävelyretkellä. Jos haluat kokea jotakin unohtumatonta, voit lähteä mukaan helikopterilennolle. Helikopteri laskeutuu jäätikölle, tai sitten retkellä yhdistetään laskeutuminen jäälle ja kävelyretki jäätiköllä: pääset katselemaan jäätikön railoja ja ihastelemaan satumaista lumi- ja jäämaailmaa. Uudessa-Seelannissa helikopterikyyti on melko edullista, ainakin kun hinta suhteutetaan elämyksen voimakkuuteen. Kaikki helikopterilennot ovat lisämaksullisia ja vapaaehtoisia.

Päivä 13
Fox Glacier - Queenstown
Queenstown

Tänään lähdemme Fox Glacieristä kohti etelää ja Queenstownia. Ajomatka on pitkä, mutta voimme melkein taata, että se tulee olemaan yksi elämäsi hienoimmista. Voit nauttia maisemista, kun ylitämme Crown Range  vuoret ja kun ajamme pitkin lumihuippuisten vuorten ympäröimien Wanaka- ja Hawea-jäätikköjärvien rantoja.

Queenstown, jota kutsutaan myös Eteläisten Alppien St. Moritziksi, perustettiin kultakuumeen aikaan 1862. Se on viehättävä pikkukaupunki, jossa on vain 10 000 asukasta. Queenstown sijaitsee Wakatipujärven pohjoisrannalla, josta on upeat näkymät kaupunkia ympäröiville Remarkable Mountains -vuorille. Queenstown on suosittu erityisesti hiihtäjien, vaeltajien ja seikkailulajien harrastajien keskuudessa. Perillä Queenstownissa ajamme hotellille ja majoitumme. Loppupäivän voit viettää kaupungissa oman halusi mukaan.

Päivä 14
Queenstown - omaa aikaa
Fox Glacier

Queenstown on kansainvälisissä matkailulehdissä valittu useita kertoja yhdeksi houkuttelevimmista matkakohteista maailmassa. Salaisuus on kaupungin sijainti upealla paikalla ja rento, suvaitsevainen ilmapiiri. Queenstownissa riittää tekemistä luonto- ja liikuntaihmisille sekä adrenaliinikiksejä etsiville. Kaupungissa ja sen ympäristössä on tarjolla kaikki mahdolliset seikkailu-urheilumuodot benjihypystä koskenlaskuun ja varjoliitoon.

Kaupunki pitää toki huolen myös rauhallisempaa tahtia etsivistä: Rentoudu jossakin lukuisista kylpylöistä, pelaa kierros golfia tai kokeile leppoisaa kalastusta järven rannalla. Kannattaa nousta köysiradalla ylös Bob’s Peakille, sillä sieltä on upeat näkymät Remarkable Mountains -vuorille, Walter Peakille ja tietysti Queenstowniin.

Päivä 15
Queenstown - retki Milford Sound -vuonolle
Mathesonjärvi

Tänään kohteenamme on Fjordlandin kansallispuisto, joka on Uuden-Seelannin suurin. Puiston laajat, koskemattomat luontoalueet muodostavat ison osan Eteläsaaren lounaiskolkasta. Maisemat ovat dramaattiset, luonto koskematonta ja kuvankaunista – juuri sellaista, mistä Uusi-Seelanti tunnetaan. On lumihuippuisia vuoria, kohisevia vesiputouksia, kimaltavia järviä ja vuonoja sekä tiuhaa, vihreää sademetsää. Vihreistä vihrein maisema kukoistaa kiitos runsaiden sateiden: vuodessa täällä sataa yhteensä jopa 6–7 metriä. Puistossa vierailijan ei tarvitse kuitenkaan pettyä, vaikka vierailupäivänä sataisi – sade vain korostaa viehättävällä tavalla lumoavan kauniita maisemia.

Kansallispuiston ehdoton vetonaula on Milford Sound. Vuono ulottuu Tasmaninmerestä 22 km sisämaahan. Kallioseinämät ulottuvat lähes kilometrin korkeuteen ja niitä peittää sademetsä. Hylkeet, pingviinit ja delfiinit viihtyvät vuonon vesissä. Purjehdimme vuonon läpi nauttien tästä ainutlaatuisesta elämyksestä, romanttisista maisemista ja hiljaisuudesta. Syömme risteilyllä lounaan. Risteilyn jälkeen palaamme takaisin Queenstowniin.

Päivä 16
Queenstown - Sydney, Australia
Arthur's Pass

On aika hyvästellä Uusi-Seelanti – onneksi matka ei kuitenkaan vielä pääty! Lennämme Queenstownista yli Tasmaninmeren ja laskeudumme Sydneyyn.

Kaupunki perustettiin 1788 englantilaisten rangaistussiirtolaksi. Se on kehittynyt siitä todelliseksi metropoliksi ja on nyt kaupunki, joka vetää puoleensa matkailijoita jokaisesta maailmankolkasta. Kaupungin asukkaat ovat peräisin kaikkialta maailmasta, joten Sydneylle ovat ominaisia monikulttuurisuus ja sadat erilaiset kahvilat ja ravintolat, jotka tarjoavat aina uusia kulinaarisia elämyksiä paikallisista raaka-aineista valmistettuina.

Päivä 17
Sydney. Kaupunkikierros, opastettu kierros oopperatalossa, Bondi Beach, satamaristeily

Aamiaisen jälkeen on kaupunkikierroksen vuoro. Ajamme läpi Sydneyn finanssielämän keskuksen ja Darling Harbourin, satama-alueen, jolla vallitsee ikuinen lomatunnelma ja jossa on valtavasti pikaruokapaikkoja, kuuluisa akvaario, maailman suurin valkokangas ja lukemattomia kauppoja. Lähellä finanssielämän keskusta sijaitsee Hyde Park, kaupungin vanhin puisto, joka on perustettu 1800-luvun alkupuolella. Keskustasta ajamme katsomaan Mrs Macquarie’s Chairia, josta näkee Sydney Harbour Bridge -sillan ja oopperatalon.

Australiassa on yli 10 000 uimarantaa, ja yksi tunnetuimmista on Sydneyn Bondi Beach, jonka näemme kaupunkikierroksemme aikana. Tänne Sydneyn asukkaat tulevat uimaan, surffaamaan, ottamaan aurinkoa ja – tietysti – katselemaan ihmisiä.

Käymme myös Sydneyn vanhimmassa kaupunginosassa, The Rocksissa, joka sijaitsee aivan Sydney Harbour Bridge  sillan juurella. Ensimmäiset englantilaiset rangaistusvangit vartijoineen saapuivat Sydneyyn vuonna 1788 ja pystyttivät leirinsä juuri tänne. Alueella on siis suuri historiallinen merkitys, ei pelkästään Sydneylle vaan koko Australialle. Ohjelmassa on myös maailmankuulu oopperatalo, jonka on suunnitellut tanskalainen Jørn Utzon. Ihailtuamme oopperataloa ulkopuolelta kokoonnumme tehdäksemme opastetun kierroksen itse rakennuksessa.

Iltapäivällä lähdemme satamaristeilylle. Teemme kierroksen Darling Harbourissa ja nautimme kahvista/teestä ja pienestä makeasta herkkupalasta. Astumme maihin King Street Wharfilla, joka on vilkas alue meren äärellä. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Ehkä haluat tutustua lähemmin King Street Wharfiin ja Darling Harbouriin, joissa on tarjolla monenlaista viihdykettä, kahviloita ja baareja.

Päivä 18
Sydney - kotimatka alkaa

On tullut aika jättää hyvästit Sydneylle. Koska lentomme lähtee vasta illalla, sinulla on lähes koko päivä aikaa katsella Sydneyä.

 

 

Päivä 19
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki - Auckland/Sydney - Helsinki turistiluokassa (menossa ja paluussa Dohan, Qatar kautta)
 • reittilento Auckland - Sydney
 • majoitukset kolmen tähden hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneissa
 • aamiaiset
 • Maori Hangi- illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • Australian viisumi
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 1198€ (17 yötä)
 • muut mahdolliset ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille 
Ennakkomaksu ja poikkeukselliset peruutusehdot

Tälle matkalle ennakkomaksu on 800€/henkilö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
• 91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö
• 90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800€/henkilö
• 60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
• 30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Auckland 1 yö, Whakatane 2, Tongariron kansallispuisto 1, Wellington 2, Blenheim 1, Christchurch 1, Fox Glacierin alue 2, Queenstown 3, Sydney 2.

Yleistä tietoa matkasta

Vuoden lämpimin aika Uudessa Seelannissa ajoittuu tammi-helmikuuhun. Paikalliset vaihtelut ovat kuitenkin suuria. Tähän vaikuttavat korkeuserot, merellisyys ja kahden eri lämpövyöhykkeen kohtaaminen.

Pakkaa mukaan kevyt sadetakki ja vaatteita, joita on helppo lisätä/vähentää kerroksittain sekä tukevat kävelykengät tai vaelluskengät.

Matkan aikana tehdään kävelyretkiä esim. luontokohteissa. Retkillä on kyettävä liikkumaan itsenäisesti, kohtuullinen peruskunto on riittävä. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Päiväkohtaiset ajomatkat ovat noin 250-600 km.

Lentoaika Aucklandista Sydneyyn on noin 3,5 tuntia.

Noin tunnin pituinen opastettu kierros Sydneyn oopperatalossa sisältyy matkan hintaan. Käynnin aikana kiivetään paljon portaita.

Viisumi

Australiaan vaaditaan viisumi (maksuton tällä hetkellä). Hoidamme viisumin hankinnan puolestasi. Lähetä meille passin kuvasivusta kopio joko skannattuna: info@albatros-travel.fi tai postitse: Albatros Travel/Team Finland, Tøndergade 16, DK-1752 Kööpenhamina. Tarvitsemme kopion viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

 

Muutokset matkalla

Sää-, tuuli- ja merivirroista johtuvat olosuhteet voivat muuttaa retkien lopullista sisältöä Uudessa Seelannissa. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa retkiohjelma paikallisista sääolosuhteista johtuen.
Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 5 out of 5 by from Täydellinen matka!! Lähes kaikki tällä matkalla oli täydellistä: mahtava maa, mahtava matkanjohtaja ja mahtava porukka! Pitkien lentojen ja 3200 kilometrin bussissa istumisen jälkeen olo on voipunut, mutta tyytyväinen. Pitkien ajojen tauotus oli sopiva ja matkanjohtajan tarinat oivallisia ja mielenkiintoisia. Tuleville matkaanlähtijöille kannattaisi painottaa vielä nykyistä enemmän Uuden Seelannin ilmastoa: Se on todellakin kuin Suomen kesä, paitsi vielä vaihtelevampi. Hellevaatteita ei paljon tarvinnut. Pitkähihaista ja -punttista olisi saanut olla mukana enemmän. Myös joka majapaikasta löytyvistä pesuloista, joissa pesukoneiden lisäksi myös kuivurit, kannattaa muistuttaa. Näin maailman ääriin ei tarvitse pakata laukkua täyteen.
Date published: 2017-01-27
Rated 5 out of 5 by from Ykkösluokan matka Uusi Seelanti on mielettömän upea maa, josta saa parhaan käsityksen tällaisella kaiken kattavalla kiertomatkalla. Se sopii ihmisille, jotka ovat valmiita seikkailemaan, vaihtamaan maisemaa ja kokemaan paljon. Se ei sovi ihmisille, jotka haluavat makoilla rannalla ja notkua baareissa. Rahaa matka vaatii aika lailla, mutta hinta on koko lystin väärti. Rahaa kannattaa varata myös ohjelman ulkopuolisiin kuluihin ja ylimääräisiin tärppeihin, esim. helikopterilentoon.
Date published: 2016-02-18
Rated 5 out of 5 by from kaunis maa, upea matka Hyvin järjestetty matka, riittävästi sain tietoa ennen matkaa. Whatakane oli upea paikka ja hyvä hotelli sekä upeat ulkoilumaastot. Kaupungeista paras oli aucland, siellä olisin halunnut olla kauemmin kun yhden päivän, hotelli oli siellä myös hyvä ja hyvällä paikalla, siellä oli paljon luontoa ympärillä ja hyvät lenkkeilymahdollisuudet. Päivälliset olisi kiva ollut syödä yhdessä ryhmän kanssa, koska usein vaihdettiin paikkaa ja vieraassa paikassa oli vaikea löytää hyvää ruoka paikkaa. Matkanjohtaja oli hyvä, piti meistä hyvää huolta, saimme paljon tietoa matkoilla Uudesta-Seelannista, kun matkanjohtaja jaksoi olla koko ajan äänessä, bussinkuljettajat olivat erittäin taitavia ja kyydissä oli turvallista ja mukavaa, vaikka pitkiä matkoja tehtiin, matkat olisi voineet olla vähän lyhempiä, koska oli niin paljon nähtävää ja koettavaa, olisin ollut kauemmin yhdessä hotellissa.
Date published: 2016-03-09
Rated 5 out of 5 by from Upea kokemus Kiivien maasta Matka onnistui kaikilta osin loistavasti ja vastasi odotuksia täydellisesti. Luonto tarjosi parastaan! Matkanjohtaja oli ammattitaitoinen ja kertoi mielenkiintoisella tavalla historiasta ja osasi värittää faktatietoja mukavilla tarinoilla, sekä antoi hyviä vinkkejä omatoimiseen tutustumiseen.
Date published: 2016-02-22
Rated 4 out of 5 by from Ihana luontomatka. Uusi-Seelanti on kaunis maa, joka on siisti, turvallinen ja lisäksi kaikki toimii. Parasta olivat upeat vuoristomaisemat, tuliperäinen maa, sademetsät, lammaslaumat vuorten rinteillä, jäätikköjärvet, kasvitieteelliset puutarhat ja ruusupuistot. Vuonoretki ja lisämaksullinen retki tulivuorisaari White Islandille olivat myös mieleenpainuvia. Matkaohjelmassa oli jotain toivomisen varaa. Maanjäristyksen pahoin tuhoamassa Christchurchissa olimme peräti 3 yötä, joka oli ehdottomasti liikaa. Zwizel oli myös turha paikka, jossa ei ollut mitään katsottavaa. Ohjelmaa muuttamalla saisi Pictoniin lautalle ehtimisen parempaan aikatauluun. Sydneyssa oli laaja kaupunkikierros ja omaakin aikaa. Opas oli erittäin hyvä, ammattiatitoinen ja riittävän jämäkkä. Lento Lontoon kautta teki matkasta pitkine odotuksineen melko raskaan.
Date published: 2017-02-05
Rated 5 out of 5 by from Tutkimusretkellä Uudessa-Seelannissa Monipuolisella ohjelmalla, asiantuntevan oppaan johdolla toteutettu kiertomatka Kiivien maassa. Kaikki meni nappiin loistavaa matkaseuraa myöten... unohtamatta lämpöistä auringonpaisteista säätä joka seurasi meitä koko matkan ajan.
Date published: 2016-03-02
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen opas Olimme Uuden Seelannin opastetulla kiertomatkalla lähes 3 viikkoa, opas Sirpa parasta, erittäin asiantunteva, perehtynyt js valmistautunut matkaamme. Osa hotelleista hyvää tasoa, osa ei kehuja ansaitse. Kokonaisuutena upea reissu maisemineen
Date published: 2017-01-27
Rated 4 out of 5 by from Uuden Seelannin luonto on upea Matka kaikkiaan oli onnistunut ja tutustumien Uuteen Seelantiin ja erityisesti sen luontoon oli kyllä vaivan arvoista, mutta jotain huomautettavaakin jäi, lähinnä matkaohjelman painotuksiin liittyen. Valitettava Kaikouran pois jäänti oli korvattu kömpelösti. Vietimme lähes puoli päivää luppoaikaa mitään sanomattomassa Twizelin kylässä ja vastoin matkaohjelmaa kävimme vasta seuraavana päivänä Mount Cookella. Sitten taas runneltuun Christchurtsiin, jota oli nähty jo ihan tarpeeksi matkan alussa. Lähtö sieltä aamuyöstä olisi voitu välttää, jos Twizelistä olisi suoraan lähdetty lähemmäksi saaren pohjoisosaa. Jo lähtökohtaisesti niukka tutustumisaika Aucklantiin jäi olemattomaksi kun, taas ohjelman vastaisesti, saavuttiin sinne vasta myöhemmin iltapäivällä puolen päivän sijaan. Lähtö sieltä oli myös tarpeettomasti aikaistettu "ruuhkavaaran" takia. Sama hoitui 2,5 kertaa isommassa Sydneyssä mallikkaasti. Siis aikaa enemmän Christchurstista Auckantiin. Kommentti oppaasta: Sirpa oli kyllä kokenut ja ammattitaitoinen ja huolehti porukasta esimerkillisesti. Juttua tuli runsaasti pieniä yksityiskohtia myöten asioista, jotka häntä kiinnostivat (luonto ja historia). Ja hyvä niin, mutta käytännön elämään liittyvistä asioista tietoa tuli sitten niukemmin ja välillä vähän virheellisestikin. Väliin asenne oli vähän ylimielinenkin, kärjistäen tyyliin: "minä tiedän mitä puhun ja teidän tehtävä on kuunnella". Eli vähän enemmän asiakaspalveluasennetta matkan johtajuuden sijaan. Vaikka matka kaikkiaan oli onnistunut, ei se yltänyt, ym.syistä, aikaisempien erinomaisten Albatross matkojemme tasolle. (Villi länsi, Mandelan Arfikka ja Kuuba)
Date published: 2017-01-27
 • y_2017, m_10, d_20, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_NZRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

17NZRTR01EFI1911