Borneo, Kuala Lumpur ja Singapore

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Borneon rehevät sademetsät, orangit ja kiehtovat kasvit sekä yöpyminen iban-heimon parissa. Suurkaupunkitunnelmaa Kuala Lumpurissa ja Singaporessa!

Bakon kansallispuistossa näemme kenties harvinaisen nenäapinankin. Puiston muita asukkaita ovat mm. varaanit, villisiat, sambahirvet ja monet harvinaiset kasvilajit. Bakossa kasvaa mm. useita erilaisia lihaa syöviä kannukasveja. 

Vastapainona tuokiot suurkaupunkien elämää ja käynnit värikkäässä Kuala Lumpurissa sekä monikulttuurisessa kaupunkivaltiossa Singaporessa.

Malesiassa yhdistyy kolme vahvaa kulttuuria, Kiina, Intia ja Malesian oma malaijikulttuuri. Kuala Lumpurista ne tekevät jännittävän kaupungin, jossa voi yhden päivän aikana tutustua kolmeen erilaiseen elämänmuotoon; kolmeen tapaan rakentaa ja asua, kolmeen tapaan palvoa ja viettää pyhiä, kolmeen tapaan syödä, juoda ja juhlistaa elämän eri etappeja.

Singaporea pidetään yhtenä siisteimmistä kaupungeista maailmassa. Kaupungin näkymät ovat jopa ultramodernit. Ostosmahdollisuudet ja eri ruokakulttuurit ovat kaupunkivaltiossa erinomaisesti edustettuina.

Luethan lisää liikkumisesta Borneon sademetsässä kohdasta Hyvä tietää.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Malesian ringgit

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Kuala Lumpur, Malesia
Päivä 2 Saapuminen Kuala Lumpuriin
Päivä 3 Kuala Lumpur - kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa
Päivä 4 Lento Kuala Lumpur - Kuching, Borneo
Päivä 5 Kuching - Semenggohin orankikeskus - Bakon kansallispuisto
Päivä 6 Kävelyretkiä Bakon kansallispuistossa
Päivä 7 Bakon kansallispuisto - iban-heimon “pitkä talo”
Päivä 8–9 Batang Ai - rentoutumista ja kävelyretki sademetsässä
Päivä 10 Batang Ai - Kuching
Päivä 11 Lento Kuching - Singapore - kaupunkikierros
Päivä 12 Singapore - omaa aikaa - kotimatka
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
Täynnä
2.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Kuala Lumpur, Malesia
Lennämme Qatar Airwaysin reittilennolla Helsingistä Dohan, Qatar kautta Kuala Lumpuriin.
Päivä 2
Saapuminen Kuala Lumpuriin
Laskeudumme Kuala Lumpuriin ja ajamme maahantulomuodollisuuksien jälkeen hotellille. Ilta on varattu lentomatkasta palautumiseen tai kaupunkiin tutustumiseen, kukin oman halunsa ja jaksamisensa mukaan.
Päivä 3
Kuala Lumpur - kaupunkikierros ja iltapäivä omaa aikaa

Kuala Lumpur on Malesian suurin kaupunki, jossa sijaitsevat kuninkaan asunto, parlamentti ja lainsäädäntöelimet. Malesia muodostuu Malakan niemimaasta sekä Sabakin ja Sarawatin osavaltioista Borneon saarella. 1800-luvun puolivälissä alueelta löydettiin suuret tinavarannot, mikä oli alku nykyiselle hyvin järjestäytyneelle ja taloudellisesti menestyneelle yhteiskunnalle. Joukko kiinalaisia tinan etsijöitä perusti Klang- ja Gombakjokien yhtymäkohtaan väliaikaisen leirin, jota he kutsuivat nimellä ”Kuala Lumpur”, joka tarkoittaa ”mutaista jokisuuta”. Siitä nykyinen miljoonakaupunki sai alkunsa. Pian tuhansia kaivosmiehiä ja kauppiaita virtasi paikalle hyödyllisen metallin houkuttelemana. Noina uudisraivaaja-aikoina luotiin maan etninen koostumus: malesialaiset elävät rinta rinnan kiinalaisten, intialaisten ja eurooppalaisten kanssa.

Kuala Lumpur tai KL, kuten sitä myös kutsutaan, on sykkivä miljoonakaupunki. Sekä arkkitehtonisesti että tunnelmaltaan se on sekoitus supersiistiä Singaporea ja kaoottista, värikästä Bangkokia. Kuala Lumpurissa on onnistuttu yhdistämään moderni rakennustyyli perinteiseen sekä brittiläiseen siirtomaatyyliin, jonka huomaa erityisesti Chinatownissa ja Little Indiassa. Kuala Lumpur on kaupunki, joka pitää nähdä, tuntea ja kokea.

Kaupunkikierroksemme alkaa Masjid Jamekista, kaupungin vanhimmasta moskeijasta, joka hurmaa liidunvalkoisine kupoleineen, vaaleanpunaisine tiiliseinineen ja intialaistyylisine holvikaarineen. Moskeijan rakennutti englantilainen arkkitehti, joka inspiroitui suurmogulien loisteliaista rakennuksista Intiassa. Masjid Jamek sijaitsee vihreiden palmujen katveessa Klang- ja Gombakjokien yhtymäkohdassa paikalla, josta kaupunki sai alkunsa.

Moskeijalta kävelemme kaupungin vanhaan osaan. Pian kadut täyttyvät sareista ja Bollywood-musiikista – olemme saapuneet Little Indiaan. Teemme täällä kierroksen ennen kuin jatkamme matkaa Itsenäisyysaukiolle, joka oli siirtomaa-aikaisen Kuala Lumpurin sydän. Täällä Malesia julistautui itsenäiseksi vuonna 1957. Aukion yhtä laitaa hallitsee Sultan Abbul Samad -rakennus, joka rakennettiin alun perin siirtomaavallan sihteeristön käyttöön. Rakennuksen on suunnitellut sama arkkitehti kuin Masjid Jamekin.

Ajamme bussilla Kuala Lumpurin suosituimpaan puistoon, Lake Gardensiin. Tänne lyhyen ajomatkan päähän keskustasta brittiläinen eliitti rakennutti elegantteja asuntoja ja perusti kauniin puutarhan niiden ympärille. Puistossa on nimensä mukaisesti järviä, pieniä puroja ja suihkulähteitä. Teemme kierroksen puistossa ja tutustumme myös suureen orkideapuutarhaan, jossa on tuhansia kukkivia orkideoja.

Matkalla takaisin kaupunkiin näemme Kansallismoskeijan (Masjid Negara), jossa on 73 m korkea minareetti ja turkoosinsininen kupoli ja jonka rukoussalissa on tilaa 15 000 ihmiselle. Ohitamme entisen päärautatieaseman, joka on varsin erikoinen. Se on rakennettu intialais-islamilaiseen tyyliin, mutta brittiläisten rakennusmääräysten mukaisesti.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 4
Lento Kuala Lumpur - Kuching, Borneo

Vietettyämme aamupäivän Kuala Lumpurin vilskeessä lennämme Etelä-Kiinan meren yli sademetsien, orankien ja iban-kansan Borneolle. Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari Grönlannin ja Uuden-Guinean jälkeen ja sen ekosysteemi on yksi ainutlaatuisimmista. Pääosa saaresta on sademetsää, jossa elää monia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja, kuten orankeja ja nenäapinoita. Borneon saari on jaettu Indonesian ja Malesian kesken. Indonesialle kuuluvaa osaa kutsutaan nimellä Kalimantan ja malesialaista osaa Itä-Malesiaksi, joka koostuu Sabahin ja Sarawakin osavaltioista. Matkustamme Sarawakiin, jota hallitsi vuoteen 1966 Brooken perhe ja josta tuli virallinen osa brittiläistä imperiumia vasta toisen maailmansodan jälkeen. Indonesiaa vastaan käydyn lyhyen sodan (1963 – 1966) jälkeen Borneo päätettiin jakaa.

Parin tunnin lentomatkan jälkeen laskeudumme Kuchingiin, Sarawakin pääkaupunkiin,  Menemme ensin hotelliimme ja voimme käyttää iltapäivän kaupunkiin tutustumiseen. Toisin kuin useimmissa alueen kaupungeissa, valtaosa Kuchingin historiallisista rakennuksista säästyi toisessa maailmansodassa. Monet rakennuksista on vastikään entisöity.

Päivä 5
Kuching - Semenggohin orankikeskus - Bakon kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen ajamme Semenggohin kuntoutuskeskukseen. Täällä elää orankeja, jotka pelastettu vankeudesta tai jotka ovat jääneet orvoiksi. Semenggohissa ne oppivat jälleen selviämään viidakossa. Orangit elävät viidakossa ja tulevat keskukseen useimmiten vain ruokinta-aikoina. Emme sen vuoksi voi olla varmoja, näemmekö noita harvinaisia oranssiturkkisia apinoita vierailumme aikana. Täällä asuu myös muita apinalajeja sekä malaijikarhuja. Menemme viidakkoon ruokintapaikoille ja toivomme, että orangit ovat nälkäisiä.

Jatkamme yhteen Malesian kiinnostavimmista kansallispuistoista, Bakoon, jossa elää mm. nenäapinoita, varaaneja, villisikoja, sambarhirviä ja monia harvinaisia kasvilajeja. Liikumme puistossa sekä bussilla että veneellä. Noin kahden tunnin kierroksen aikana näemme kookospalmuplantaaseja, mangrovemetsää ja nipa-palmumetsiä, jotka ovat eräänlainen sekoitus palmuja ja mangrovea.

Bakon kansallispuisto on Sarawakin vanhin ja sijaitsee Etelä-Kiinan mereen kurottuvalla niemellä. Puisto on omalaatuinen sekoitus tiuhaa, vihreää viidakkoa, jyrkkiä rantakallioita ja eroosion kaivertamia, uskomattoman muotoisia kalliosaaria. Bako on Sarawatin paras paikka nenäapinoiden katseluun. Puistossa elää lisäksi runsaasti makakeja.

Bakossa yövymme puiston ainoassa mahdollisessa majoituspaikassa ja paikan varustetaso on yksinkertainen. Joudumme kenties tinkimään mukavuudesta, sen sijaan upea luonto ja unohtumattomat elämykset ovat pääasia. Lähdemme tutustumaan puistoon ja siihen, mistä Borneo tunnetaan: reheviin sademetsiin, jotka ovat täynnä kiehtovia kasveja. Bakossa elävät lähes kaikki Borneon saarelta löytyvät kasvilajit.

Päivä 6
Kävelyretkiä Bakon kansallispuistossa

Meillä on koko päivä aikaa tehdä erilaisia retkiä kansallispuiston sademetsissä ja kallioilla. Näemme kasveja, jollaisia emme voi kuvitella olevankaan. Bakossa kasvaa mm. useita erilaisia lihaa syöviä kannukasveja. Ne saavat osan ravinnostaan hyönteisistä ja pienistä selkärankaisista, jotka putoavat pyyntikannuun. Näemme todennäköisesti varaaneja ja rohkeita jaavanmakakeja, jotka eivät jätä tilaisuutta käyttämättä, jos huomaavat sinun kantavan kassissasi herkkuja. Toivomme näkevämme ujompia töyhtölangureja, joiden turkki on aikuisena hopeanharmaa, mutta poikasena oranssi.

Eläin, jonka kaikkein mieluiten näkisimme, on tietysti nenäapina. Bakossa elää noin 150 nenäapinaa, joita elää ainoastaan Borneossa. Jos kuljemme ääneti ja pidämme korvamme auki, kuulemme ehkä apinoiden erikoisen, murahtelevan äänen, jota ne pitävät liikkuessaan puiden latvoissa. Jos olemme erittäin onnekkaita – ja kärsivällisiä – näemme ehkä kokonaisen lauman näitä roikkuvanenäisiä harmaita ja punaruskeita apinoita, joilla on iso maha.

Päivä 7
Bakon kansallispuisto - iban-heimon “pitkä talo”
Pitkä talo Borneossa

Heitämme hyvästit Bakon kansallispuistolle ja ajamme läpi maalauksellisten maisemien, pienten maalaiskylien ja pippuriviljelmien Lemanakjoelle lähelle Kalimantanin rajaa. Vaihdamme bussin moottoriveneeseen, joka vie meidät “pitkälle talolle”, jossa yövymme.

Longhouse on nimensä mukaisesti pitkä talo, joka on rakennettu joen äärelle paalujen päälle. Sadan metrin mittainen talo ei ole mitenkään harvinainen, ja asuinmuoto on ollut käytössä iban-heimon keskuudessa jo satojen vuosien ajan. ”Pitkä talo” on yhtä lailla elämäntapa kuin rakennus. Yhteen ainoaan taloon mahtuu kokonainen yhteisö eikä ole lainkaan tavatonta, että 200 ihmistä asuu saman katon alla. Talossa on joen puolella suuri yhteinen tila ja viidakon puolella pienempiä huoneita yksittäisille perheille. Iban-heimo tunnettiin joskus pääkallonmetsästäjinä. Makaaberi käytäntö oli osa heidän uskonnollisia ja sosiaalisia rituaalejaan. Jos iban katkaisi vihollisen pään, hänen yhteisönsä rikastui, esim. hedelmällisyys parani. Pääkallojen metsästys kiellettiin 1900-luvun alkupuolella.

Ibanien perinne tarjota ohikulkeville matkailijoille suojaa on puolestaan säilynyt hengissä. Yöpyminen ”pitkässä talossa” on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea tämän vieraanvaraisen kansan arkielämää hyvin läheltä. Majoitumme yhteistiloissa ja vuoteet on sijattu lattialle. Ruokailemme yhdessä talon asukkaiden kanssa, ja loppuillan vietämme nauttien heimon perinteisistä tansseista ja maistamme heidän riisiviinaansa, tuakia. Nukkumaan menemme todennäköisesti myöhään messinkisten gongien säestyksellä.

Päivä 8–9
Batang Ai - rentoutumista ja kävelyretki sademetsässä

Tänään jatkamme ibanien alueeseen tutustumista. Kohteemme on Batang Ai, tekojärvi, jonka pato sijaitsee lähistöllä. Hyvästelemme isäntämme nautittuamme perinteisen lounaan, joka valmistetaan bambukepin sisällä avotulella. Ajamme veneellä alas Lemanakjokea samaan paikkaan, josta nousimme veneeseen edellispäivänä. Ajamme bussilla Batang Ai -järvelle, jonka rannalla nousemme veneeseen. Päämääränämme on Batang Ai Longhouse Resort, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä.

Yövyttyämme perinteisessä ”pitkässä talossa” pääsemme nyt kokeilemaan sen luksusversiota. Lomakohde, jossa yövymme, on saanut inspiraationsa iban-kansan taloista, mutta täällä mukavuustaso on ihan toista luokkaa. Käytössä on uima-allas ja kaikki mukavuudet, joita tasokkaalta majapaikalta voi odottaa.

Majoittauduttuamme on aikaa rentoutua tai lähteä luontoretkelle. Teemme kävelyretken lähistön sademetsään, jossa pääsemme ylös puunlatvojen tasolle ihailemaan sademetsän elämää lähietäisyydeltä. 

Päivä 10
Batang Ai - Kuching
Paikallisessa ravintolassa nautitun lounaan jälkeen jätämme sademetsän ja palaamme Kuchingiin viimeistä kertaa. Sinulla on mahdollisuus nauttia kaupungin mausteisesta ruoasta, tehdä retki joelle tai tehdä viimeiset ostokset ennen kuin jätämme Borneon.
Päivä 11
Lento Kuching - Singapore - kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti lentokenttää, josta lennämme Singaporeen. Saavuttuamme perille teemme heti kaupunkikierroksen tässä monikulttuurisessa kaupunkivaltiossa, jota pidetään yhtenä siisteimmistä kaupungeista koko maailmassa. Puhtaus liittyy ehkä yhteen Singaporen toisen liikanimen kanssa: Fine City, Sakkokaupunki. Kiellettyä on esimerkiksi purukumin ostaminen, roskien heittäminen kadulle, wc-istuimen huuhtelematta jättäminen tai kadun ylittäminen väärässä paikassa.

Aloitamme kaupunkikierroksemme vierailulla historiallisella Raffles’ Landing Sitella, joka on paikka, jossa Singaporen perustaja, Sir Stamford Raffles, nousi maihin vuonna 1819. Pilvenpiirtäjien ympäröimällä aukiolla seisoo Rafflesin patsas.

Seuraava pysähdyspaikkamme on suosittu Merlion Park, joka sijaitsee lähellä liike-elämän keskusta. Puisto, joka on pikemminkin rantapromenadi, tunnetaan parhaiten sen 70 tonnia painavasta Merlionin patsaasta, jolla on kalan vartalo ja leijonan pää. Paikalta näkyvät hienosti esimerkiksi Singapore Flyer -maailmanpyörä ja upea Marina Bay Sands Hotel, joka koostuu kolmesta pilvenpiirtäjästä ja laivanmuotoisesta ”kannesta”, joka lepää pilvenpiirtäjien päällä.

Ihailtuamme huippumoderneja näkymiä teemme kävelyretken värikkäässä Little Indiassa. Kuten nimestäkin jo arvaa, Little India on Singaporen suurin intialainen alue. Osa alueen viehätysvoimasta perustuu moniin ”vanhanaikaisiin” palveluihin, joita kaduilla on yhä tarjolla: ennustajia papukaijoineen, kukkakauppiaita jasmiinikransseineen, paahdettujen pähkinöiden kaupustelijoita ja sanomalehtien myyjiä.

Jokaisessa itseään kunnioittavassa metropolissa on kiinalainen kaupunginosa, niin sanottu Chinatown, eikä Singapore ole poikkeus. Chinatownista löytyy mm. Singaporen vanhin hindutemppeli, Sri Mariamman Temple, vuodelta 1827 sekä buddhalais-taolainen temppeli, Thian Hock Keng Temple. Pieniä, jännittäviä kauppoja riittää ihmeteltäviksi. Kaupunkikierroksen päätteeksi menemme hotelliimme.

Päivä 12
Singapore - omaa aikaa - kotimatka
Koko päivä on varattu omille seikkailuille Singaporessa. Kirjaudumme ulos hotellista puolen päivän aikaan ja matkalaukut säilytetään hotellissa lentokentälle lähtemiseen saakka. Lennämme Helsinkiin Dohan kautta.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
348€
Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki – Kuala Lumpur/Singapore - Helsinki (Dohan kautta) sekä reittilennot Kuala Lumpur - Kuching – Singapore turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa
 • kaksi yötä Borneolla Bakanin kansallispuistossa (yksinkertainen leirimajoitus)
 • yksi yö Borneolla paikallisessa iban long house- pitkässä talossa (yksinkertainen yhteismajoitus)
 • aamiaiset
 • lounaat matkapäivinä 5-8 ja 10
 • illalliset matkapäivinä 5-7
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • käynti Semonggok Wildlife Rehabilitation Centerissä (orankien orpokoti ja kuntoutuskeskus)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • huone yhdelle 348€ (yhden hengen huone ei mahdollinen iban long house-pitkässä talossa)
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat n. 70€/henkilö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset ja lisätietoa yhden hengen huoneista

Kuala Lumpur: 2 yötä
Borneo/Kuching: 2 yötä
Borneo/Bakon kansallispuisto: 2 yötä
Borneo/iban long house- pitkätalo: 1 yö
Borneo/Batang Ai: 2 yötä
Singapore: 1 yö

Bakon kansallispuistossa on saatavilla hyvin rajallinen määrä yhden hengen huoneita. Vaikka varaisit yhden hengen huoneen etukäteen, emme voi taata että saat perillä huoneen omaan käyttöösi, vaan voit joutua jakamaan sen toisen matkustajan kanssa (samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa).

“Pitkä talo” on perinteinen borneolainen asumus, jossa asuu kokonainen yhteisö saman katon alla. Yöpyminen iban long housessa on ainutkertainen kokemus.

Albatros Travel on tukenut tämän perinteisen asumismuodon säilyttämistä Borneossa, lue lisää: http://www.albatros-travel.fi/lisaa-albatrosista/vastuullisuus

Iban-pitkässä talossa ei ole lainkaan yhden hengen huoneita, vaan kaikki Albatrosin ryhmäläiset majoittuvat samaan isoon tilaan.

Matkatavararajoitukset Borneon sisäisillä lennoilla ja Bakon kansallispuistossa

Borneon sisäisillä lennoilla sallittu kirjattavan, koneen ruumaan menevän matkatavaran max. paino on 20 kg/hlö.

Tärkeää: Isoja matkalaukkuja ei voi kuljettaa Bakon kansallispuistoon eikä Iban-heimon talolle. Ne säilytetään tämän matkaosuuden ajan linja-auton tavaratilassa. Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit pakata kaikki kolmen vuorokauden aikana (matkapäivät 5 - 8) tarvitsemasi tavarat.

Matkan luonne ja liikkuminen matkalla

Huomioithan, että liikumme ja yövymme sademetsässä, jossa olemme ainoastaan vierailijoita ja olosuhteet ovat luonnonmukaiset.

Matkan aikana liikutaan jalkaisin myös vaativammassa maastossa: sademetsän juurakoissa, poluilla, köysisilloilla ja kallioilla. Koska sademetsässä sataa usein, polut voivat olla liukkaita ja mutaisia. Poluilla on myös korkeuseroja. Hyvät tukevat, umpinaiset kengät ovat näillä retkillä tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle. 

Yövymme Borneossa Bakon kansallispuistossa ja iban-talossa paikallisissa, yksinkertaisissa majoituspaikoissa.

Matkalle mukaan

Ota mukaan reppu tai kassi päiväretkiä ja iban-talossa yöpymistä varten, johon voit pakata kolmen päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Borneon matkapäivinä tarvitset vaatteet, joissa on helppo liikkua sekä tukevat, pitäväpohjaiset kengät. Voimakkaatkin sadekuurot ovat tavallisia, joten pakkaa mukaan vaatteita, jotka ovat hengittäviä ja kuivuvat helposti.

Ota mukaan hattu tai lippalakki, aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, taskulamppu, kamera ja kiikarit.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 3 out of 5 by from KualaLumpur, Borneo ja Singapore 25.2 - 9.3.2017 Kaikenkaikkiaan ihan mukiinmenevä matka, paljon tuli nähtyä. Ennakkotiedoissa olisi toivomisen varaa. Kyselin ennen matkaa sähköpostilla mm. millaisia laukkuja voi ottaa viidakko-osuudelle ja sain kyllä vääränlaista infoa. Viidakko-osuuksien rasittavuus tuli ilmeisesti yllätyksenä monelle iäkkäämmälle matkaajalle. Majoitukset muuten ihan ok, mutta Bakon luonnonpuiston talot olivat kyllä tiensä päässä kunnoltaan, vaikkakin mainittiin yksinkertaisesta leirimajoituksesta. Esim. osa katoista vuoti sateella. Minkäänlaista peittoa ei ollut vaikka suomalaiset ovat tottuneet, että olisi vaikka lakana jonka voisi laittaa yöksi peitoksi.
Date published: 2017-03-14
Rated 4 out of 5 by from Erilainen kiertomatka Matkaesitteessä olisi pitänyt mainita tarkemmin viidakkokävelyiden vaativuudesta. Monille se tuli yllätyksenä. Kehotus matkaesitteeseen ottaa taskulamppu mukaan. Singaporessa olisi pitänyt olla ainakin yksi päivä enemmän, paljon nähtävää. Pitkässä talossa päivän käynti olisi riittänyt, seuraavana aamuna ei ollut mitään mielekästä, muuta kuin oleskelua. Majoituksen arviointi vaikeaa, koska esite jo kertoi osin vaatimattomista oloista. Singaporen hotelli hieno.
Date published: 2017-03-10
Rated 4 out of 5 by from Kokonaisuudessaan onnistunut paketti Lennot ja vaihdot olivat sujuvia ja majoituspaikat vastasivat ennakkoinfoa. Sademetsä osuus oli erityisen kiinnostava ja retket siellä mielenkiintoisia. Selkeämpää ennakkoinfoa tarvikkeista olisi tarvittu, kolmen päivän oleskelureppu on eriasia kuin päiväreppu niissä olosuhteissa. Kaupunkiosuudet olivat kiva vastakohta sademetsille. Kuala Lumpurin kaupunkikierros oli turhauttava koska lähes kaikki esitellyt kohteet olivat remontissa, eli käytiin työmailla ja muutenkin kierros jäi hajanaiseksi. Kaksi yötä Singaporessa olisi ollut kiva, paluu Kuchingiin yhdeksi yöksi oli täysin turha.
Date published: 2017-04-02
Rated 3 out of 5 by from Monipuolinen matka Ensimmäisenä päivänä olisi tarvittu hotellihuone maahan tultaessa, kiertoajelu kaupungilla oli huono idea talvivaatteissa ja väsyneenä. Lennot oli todella pitkiä vaihdon vuoksi. Opas ei ollut ajan tasalla tai huolehtinut ohjauksesta tarpeeksi. Olisi ollut hyvä tietää retkien vaativuustasot, koska osa reiteistä oli vaativia muille kuin hyväkuntoisille. Osa majoituksista oli vaatimattomia. Suihkumahdollisuus rajoittui kylmään suihkuun muutamana päivänä. Enemmän infoa matkasta olisi ollut hyvä saada ennen matkaa. Kokonaisuudessa jännittävä ja mielenkiintoinen kokonaisuus!
Date published: 2017-03-10
Rated 2 out of 5 by from Huonosti suunniteltu ja toteutettu matka Matkaohjelma huonosti suunniteltu. Kuala Lumpurin paikallisopas epäpätevä samoin kuin matkanjohtaja. Borneon paikallisopas ja bussikuski ainoat pätevät. Kuala Lumpurin kaupunkikierros ihan fiasko. Borneon luonnonpuistossa asunnot ala-arvoisia 2 yötä ja heti tämän perän 2 päivää ja 1 yö pitkässä talossa. Eli 3 perättäistä yötä ala-arvoisissä oloissa ja päivät. Näistä 1 vrk pois ja 1 lisää Singaporeen niin matkasta saisi paremman. Monet mukana olleista olisivat olleet valmiit maksamaankin tästä muutoksesta.
Date published: 2017-03-25
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen ja kiinnostava matka Kaikki järjestelyt sujuivat kuten aina ennenkin Albatrossin matkoilla. Kohteet olivat hyvin valittuja. Retket sademetsässä olivat melko rankkoja, mutta ei liian rasittavia. Yöpymisolosuhteisiin osasi varautua ennakkotietojen valossa, joten ei odottanut parempaa. Longhaus oli eksoottinen kokemus. Jonkinlaista häiriötä koko yön. Ensin britti-naiset mekasti, sitten koirat ja klo 2.30 lähtien kukot. Jos jäi nukkuminen siellä vähiin, niin jatkomatkan hotellit kyllä korvasivat kärsimykset. Matkavarusteiden valinta ei mennyt aivan nappiin. Luin ehkä huolimattomasti ennakkotiedot ja siksi kengät ja moni muukin vaatekappale oli enemmän kaupunkiolosuhteisiin tarkoitettuja. Mieliinpainuvin osuus matkalla oli venematka Longhausiin. Hieno!
Date published: 2017-03-27
Rated 4 out of 5 by from Kehitettävää ennakkotiedoissa ja opaspalvelussa Matka vastasi odotuksia eli kokonaisuudessa ei valittamista. - Keskustelimme muidenkin kanssa siitä, että ennakkotietoissa oliis voinut kertoa, että sademetsäkävelyt ovat aika hankalia. - Samoin se, että matkalaukut kulkevat omia teitään osan matkaa olisi ollut hyvä tietää etukäteen. Olisin varmaan varautunut eri repulla jos tämä olisi ollut tietossa. - Opas oli ihan mukava, mutta hänen ennakkotietonsa ohjelmasta oli hatara. Esimerkiksi edellä mainittu reppumatkailu ei ollut selvillä. Samoin useita kertoja ilmoitettiin, ettei lounas kuulu hintaa kunnes paikallisopas kertoi, että kuuluukin. Kysyin häneltä eikö Albatrosilla ole mitään yhteitä tieokantaa tms., jossa edeltäjä voisi kertoa millaista oli ja mitä tulee huomioida. Tämmöistä ei hänen mukaansa ole.
Date published: 2016-11-21
Rated 3 out of 5 by from Homma ei oikein ollut hankassa kenelläkään Matka oli jotenkin hakusessa koko ajan. Opas oli ikävä kyllä luokaton. Yksi ongelma varmaankin oli, että hän ei kuullut juuri mitään. Hänen äänensä ei myöskään kuulunut bussissa ja kaiken joutui kysymään aina uudelleen. Oppaan neuvot olivat usein täysin vääriä ja samoin tiedot joita hän jakoi. Yritimme sitten selvittää asioita porukalla keskenämme. Oppaan kannattaisi kerätä itselleen tiedot kysyityimmistä asioista, helpottaisi kaikkien oloa, varsinkin kun yöpymispaikka vaihtuu koko ajan ja itsellä ei ole aikaa selvittää jokaista pikku asiaa. Matka oli myös aikaa vaativa varsinkin iäkkäämmille henkilöille, siitä olis voinut varoittaa paremmin. Borneon yöpymiset olivat alle riman. Olisi ollut hyvä varoittaa tupakoivista ihmisistä nukkumatiloissa + vapaana juoksevista koirista. Itselläni on tupakka-allergia, joten tilanne oli hieman hankala. Onneksi kellään ei kai ollut koira-allergiaa, mutta jos olisi ollut niin tilanne olisi ollut katastrofaalinen. Turhan paljon käytettiin aikaa Borneolla, ennemmin olisi kannattanut olla ainakin yksi poäivä lisää Singaporessa.
Date published: 2017-03-16
 • y_2017, m_10, d_20, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_15
 • loc_fi_FI, sid_MYRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18MYRTR03CFI2603