Jokiristeily Reinillä -Baselista Amsterdamiin

Näe viehättävät keskiaikaiset kaupungit ja Unescon suojelemat jokimaisemat linnoineen, vuorineen ja viinitarhoineen.

Risteile läpi neljän valtion Albatros Travelin omalla kolmen tähden jokiristeilyaluksella Sound of Musicilla. Matka alkaa Baselista Sveitsin Alpeilta, kulkee pitkin Reinjokea kohti pohjoista läpi Ranskan ja Saksan ja päättyy Hollannin viihtyisään pääkaupunkiin.

Reittimme kulkee läpi Unescon suojeleman osan Reininlaaksoa, jossa vuoristoiset maisemat sekoittuvat viiniviljelmiin ja pittoreskeihin linnanraunioihin. Kuka tietää, ehkä kuulemme seireenin laulavan ohittaessamme tarunhohtoisen Loreleyn kallion! ja vierailemme Rüdesheimin pienessä viinikaupungissa sekä Koblenzissa, Saksan kauneimmassa ja vanhimmassa kaupungissa.

Matkan varrella käymme joissakin Keski-Euroopan merkittävimmistä kaupungeista. Kohteitamme ovat mm. Alsacessa (Elsass) sijaitseva Strasbourg, jonka keskiaikainen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sekä roomalaiskaudella perustettu Köln. Pääsemme näkemään Kölnin tuomiokirkon, joka selvisi toisesta maailmansodasta kuin ihmeen kaupalla. Käymme myös jokivarren pienemmissä kaupungeissa, kuten Rüdesheim am Rheinissa, Oberweselissä sekä Mainzissa keskellä Saksan suurinta viinialuetta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro, Sveitsin frangi

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Zürich, Sveitsi - matka jatkuu Baseliin - kaupunkikävely ja siirtyminen risteilyalukselle
Päivä 2 Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa ja herkullisia maistiaisia
Päivä 3 Mainz - lisämaksullinen retki entisen Rooman valtakunnan provinssiin ja Arne Jacobsenin moderni kaupungintalo - risteily jatkuu kohti Rüdesheim am Rheinia
Päivä 4 Rüdesheim am Rhein, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikierros, viiniviljelyksiä ja risteily jatkuu kohti Oberweseliä
Päivä 5 Oberwesel - Koblenz, Saksa - Loreley-kallio - saapuminen Koblenziin - lisämaksullinen kävelykierros kaupungilla
Päivä 6 Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely ja Unescon suojelema Kölnin tuomiokirkko
Päivä 7 Amsterdam, Hollanti - lisämaksullinen kaupunkikävely ja kanavaristeily Hollannin kultaisen kauden taiteilijoiden maisemissa
Päivä 8 Amsterdam - Helsinki

Sound of Music

Sound of Music on viihtyisä ja nykyaikainen jokiristeilyalus, jossa on tilaa 128 matkustajalle kolmella kannella.
Nauti rennosta tunnelmasta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen päivällisen äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hyttisi rauhassa. Aluksella on myös pieni kauppa sekä kuntosali.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.598€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Zürich, Sveitsi - matka jatkuu Baseliin - kaupunkikävely ja siirtyminen risteilyalukselle

Saavuttuamme Zürichiin jatkamme matkaa bussilla kohti Baselia. Basel sijaitsee Reinin rannalla paikassa, jossa Ranskan, Saksan ja Sveitsin rajat kohtaavat. Baselia voi pitää sveitsiläisenä satamakaupunkina: kohtuullisen kokoiset alukset voivat matkata Baselista Reiniä pitkin Hollantiin ja Pohjanmerelle asti.

Basel on läpi historian toiminut kansainvälisenä kohtauspaikkana, jossa on neuvoteltu niin rauhan- kuin kauppasopimuksistakin. Se on lisäksi tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on laaja valikoima museoita ja teattereita sekä Sveitsin vanhin yliopisto. Museoista mainittakoon Baselin taidemuseo, jonka taidekokoelma on yksi maailman vanhimmista.

Liikumme jalkaisin, joten pääsemme nauttimaan tunnelmasta ja näkymistä Reinille. Keskusaukiolta otamme suunnan kohti vanhaakaupunkia ja saavumme Münsterplatzille, jolla sijaitsee Baselin tuomiokirkko, Basler Münster. Tuomiokirkko on peräisin keskiajalta ja tunnetaan värikkäistä lasitiilistä sekä monista tapahtumista Baselin historiassa. Pääsemme aistimaan myös modernimpaa Baselia kävellessämme läpi ostoskatu Freie Strassen. Kävelyretken jälkeen on aika nauttia omavalintainen ja -kustanteinen lounas.

Iltapäivän päätteeksi ajamme satamaan Baselin ulkopuolelle ja nousemme risteilyalukseemme (matka keskustasta kestää n. 40 min). Illalla irtaudumme laiturista ja lähdemme Reinjokea pitkin kohti Strasbourgia, jonne saavumme seuraavana aamuna.

Päivä 2
Strasbourg, Ranska - lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa ja herkullisia maistiaisia

Tänään tutustumme keskiaikaiseen Strasbourgiin, joka sijaitsee lähellä Saksan rajaa. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja merkittävä kulttuuri- ja kauppakaupunki. Kaupungissa on laaja museotarjonta, upeaa arkkitehtuuria sekä Unescon suojelema vanhakaupunki Grand Îlen saarella.

Huolimatta ristiriitojen täyteisestä historiasta, jolloin kaupunki oli välillä saksalaisten, välillä ranskalaisten hallussa, Strasbourg toimii nykyään sillanrakentajana näiden kahden naapurimaan välillä. Erityisesti Strasbourgin yliopisto on onnistunut luomaan ymmärrystä alueen protestanttien ja katolisten välille. Ranskan toiseksi suurimmassa yliopistossa on opiskellut mm. saksalainen runoilija Goethe. Strasbourgissa on Europarlamentin virallinen päämaja ja siellä kokoontuu Euroopan neuvosto sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

Ajamme raitiovaunulla keskustaan, jossa tutustumme lähemmin vanhaankaupunkiin ja teemme risteilyn pitkin Îlejoen pieniä kanavia. Näemme vanhoja sulkuja sekä uuden kaupunginosan, jossa Euroopan neuvoston rakennukset sijaitsevat. Kierros kuljettaa meidät läpi 2 000 vuoden ajanjakson. Risteilyn jälkeen teemme kävelyretken maalauksellisessa La Petite Francen korttelissa, jossa kauniit puukehikkotalot seisovat rinta rinnan. Kävelykierros vie meidät myös valtavalle goottilaistyyliselle katedraalille, joka on peräisin vuodelta 1439. Katedraali sijaitsee lähellä jokea ja kaunista Palais Rohania, joka rakennettiin kaupungin piispalle 1700-luvun alussa. Pysähdymme yhdelle pikkukaduista ja maistelemme erään leipomon taidonnäytteitä sekä paikallista suklaata.

Yhteisen kierroksen jälkeen on aikaa tutustua omatoimisesti esim. katedraaliin. Tai ehkä kuppi kahvia tai lasi viileää valkoviiniä jossakin kaupungin lukuisista kahviloista houkuttelee enemmän.

Palaamme risteilyalukselle lounaalle. Halukkaat voivat toki jäädä kaupunkiin ja nauttia omakustanteisen lounaan valitsemassaan paikassa.

Iltapäivällä on aikaa tutustua Strasbourgiin omatoimisesti. Jatkamme risteilyä vasta illalla.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 3
Mainz - lisämaksullinen retki entisen Rooman valtakunnan provinssiin ja Arne Jacobsenin moderni kaupungintalo - risteily jatkuu kohti Rüdesheim am Rheinia

Saavumme tänään entiseen Rooman valtakunnan provinssipääkaupunkiin, Mainziin, joka on nykyään Rheinland-Pfalzin osavaltion pääkaupunki. Kaupunki perustettiin roomalaisten sotilastukikohdaksi 13 eKr. Myöhemmin siitä tuli provinssin pääkaupunki Germania Superiorissa. Roomalaisten läsnäolo alueella näkyy yhä. Roomalaiset nimittäin opettivat paikallisasukkaat viljelemään viiniä auringossa kylpevillä rinteillä. Mainz sijaitsee keskellä Rheinhesseniä, Saksan suurinta viinialuetta.

Teemme kävelyretken entisöidyssä vanhassakaupungissa, jossa näemme hienoja puukehikkorakennuksia. Näemme myös tuhat vuotta vanhan Mainzer Domin, tuomiokirkon, jolla oli suuri merkitys 1100- ja 1200-luvuilla, jolloin se toimi jopa seitsemien kruunajaisten näyttämönä. Mainz oli vuosisatojen ajan kulttuurin ja sivistyksen keskus. Täällä Johann Gutenberg keksi kirjapainotaidon ja mahdollisti näin kirjojen massatuotannon.

Tutustumme myös moderniin Mainziin. Mainz kärsi pahoin toisen maailmansodan aikana, ja sodan jälkeen alkoi kaupungin historian suurin rakennusbuumi. Kaupungin modernin kaupungintalon suunnittelija ei ole kuka tahansa arkkitehti, vaan itse Arne Jacobsen, tanskalaisen modernismin kärkinimi. Kaupunkikierroksen jälkeen voit vierailla esim. jossakin kaupungin monista perinteisistä viinibaareista, jotka tarjoilevat myös paikallista herkkua nimeltä Spundekäs. Kyse on maustetusta tuorejuustosta, jolle sopii kumppaniksi lasi paikallista viiniä.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Erillisen aktiivisen retkipaketin ostaneet lähtevät tänään lounaan jälkeen polkupyöräretkelle Mainziin. Reittimme seurailee Reinjokea pehmeästi kumpuilevassa maastossa viinitarhojen ympäröimänä. Pysähdymme Eltvillen viinikylässä, nautimme maisemista ja paikallisesta viinistä. Palaamme alukselle Rüdesheim am Rheinissa, jonne jäämme yöksi.

(Polkupyöräretki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisätietoja matkaohjelman lopussa.)

Ne matkalaiset, jotka eivät lähde pyöräretkelle, jatkavat risteilyä lounaan jälkeen pieneen ja viihtyisään Rüdesheim am Rheinin kaupunkiin. Saavumme perille päivän päätteeksi. Kaupunki tunnetaan mm. Drosselgassesta, joka on kapea katu täynnä baareja ja ravintoloita. Täältä löytyy aina menoa! Perille päästyä on mahdollisuus tutustua kaupunkiin ja käydä ehkä Drosselgassella katsastamassa senhetkinen tunnelma.

Päivä 4
Rüdesheim am Rhein, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikierros, viiniviljelyksiä ja risteily jatkuu kohti Oberweseliä

Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen ja ajamme myös kaupungin ulkopuolelle ihailemaan viinitarhoja, jotka kurottuvat kohti taivaita kumpuilevassa maisemassa.

Erillisen aktiivisen retkipaketin ostaneet matkaavat köysiradalla ylös Niederwald-muistomerkille. Rüdesheim am Rheinin tunnetuin nähtävyys on vaikuttava Niederwald-muistomerkki, joka sijaitsee harjanteella kaupungin yläpuolella. Muistomerkki rakennettiin 1871–1883 Saksan yhdistymisen muistoksi.

Teemme kevyen vaellusretken ja kuljemme pitkin tasankoa, jolta on ainutlaatuiset näkymät Reininlaaksoon. Palaamme viinitarhojen kautta takaisin Rüdesheimiin, jossa aluksemme odottaa. Risteily jatkuu. Syömme lounaan aluksella.

Teemme nyt matkaa Unescon suojelemassa Mittelrheinin jokilaaksossa, joka on kuin sadusta. Täällä vuoristomaisemat sekoittuvat viinitarhoihin. Molemmin puolin jokea näemme pikkukaupunkeja, joissa alueen pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö elää edelleen. Seutu tunnetaan Reinin romanttisena osuutena, jota Goethe kuvasi matkakertomuksessaan 1770-luvulta.

Ohitamme joitakin Reininlaakson yli 40 linnasta, jotka ovat peräisin ajalta, jolloin joki oli yksi tärkeimpiä kauppareittejä Keski- ja Pohjois-Euroopan välillä ja laivojen kulkua piti turvata paikallisten ryöväreiden hyökkäyksiltä. Joessa oli 1400-luvulla useita virtapaikkoja ja koskia, jotka tekivät vesillä liikkumisesta haastavaa. Nykyään on helpompaa, kun sulut ovat rauhoittaneet veden virtausta. Noin kahden tunnin kuluttua saavumme pieneen Oberweselin kaupunkiin, johon jäämme laituriin yöksi.

Kaupunki tunnetaan keskiaikaisesta linnoitusmuurista joka on yksi parhaiten säilyneitä Reinin varrella. Linnoituksen 16 tornia on yhä pystyssä. Saavuttuamme kaupunkiin teemme kävelyretken pitkin pääkatua keskusaukiolle, jonka ympärillä seisoo upeasti entisöityjä puuristikkotaloja. Näemme kauniin punatiilisen kirkon ja nousemme ylös Schönburgin linnalle, joka seisoo kukkulalla kaupungin yläpuolella. Linnan luota on upeat näkymät alas laaksoon. Linnalla on pitkä historia. Sen omisti alunperin Schönburgin herttua, joka 1200-luvulla hallitsi kaupunkia ja oli oikeutettu keräämään tullia Reiniä pitkin kulkevilta aluksilta. Linna seisoi 200 vuotta raunioina, kunnes 1800-luvulla se rakennettiin uudelleen. Nykyään se kuuluu Oberweselin kaupungille ja toimii hotellina.

Voit tutustua omatoimisesti vanhaan muuriin ja kuvitella, miltä Oberwesel näytti suuruuden vuosinaan keskiajalla.

Jäämme yöksi laituriin Oberweseliin.

(Päivän retket kuuluvat lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 5
Oberwesel - Koblenz, Saksa - Loreley-kallio - saapuminen Koblenziin - lisämaksullinen kävelykierros kaupungilla

Aamulla risteily jatkuu. Suosittelemme asettumaan aluksen aurinkokannelle ja nauttimaan maisemista. Noin puoli tuntia matkattuamme saavumme Loreley-kallion luo. Loreley on kaikkein tarunhohtoisin paikka koko Reinin varrella. Valtava, lähes pystysuora liuskekiviseinämä kohoaa 132 metrin korkeuteen. Tarun mukaan täällä asuu myyttinen seireeni, jonka laulu houkuttelee merimiehiä kuolemaan joen petolliseen virtaan. Paikka on myös Reinin kapein kohta Sveitsin ja Pohjanmeren välillä, ja vaarallinen etappi onkin luultavasti syy tarun syntyyn.

Aamupäivällä saavumme yhteen Saksan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Koblenzin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Kaupunki levittäytyy neljälle harjanteelle, joita peittää metsä tai niitty. Toki myös Rein on alueelle tärkeä. Teemme kävelyretken kaupungilla ja nautimme näkymistä kahdelle joelle. Koblenz koki pahoja tuhoja toisessa maailmansodassa, mutta on rakennettu uudelleen. Illan päätteeksi matka jatkuu kohti Kölniä.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 6
Köln, Saksa - lisämaksullinen kaupunkikävely ja Unescon suojelema Kölnin tuomiokirkko

Kun aamulla heräämme, olemme jo laiturissa roomalaisten perustamassa Kölnissä. Aamupäivällä tutustumme kaupunkiin. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sitä kutsuttiin nimellä Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaisten aika leimaa kaupunkikuvaa, ja jopa pysäköintihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten jäännöksiin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme tietysti katsomassa tuota vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista ja suurin goottilaistyylinen kirkko Pohjois-Euroopassa. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimpia nähtävyyksiä.

Kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa omille seikkailuille Kölnissä ja ehkä lasilliselle paikallista olutta, Kölschiä. Kölsch muistuttaa maultaan pilsner-tyyppistä lager-olutta ja tarjoillaan korkeista, kapeista laseista.

Iltapäivällä otamme suunnan kohti Amsterdamia.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 7
Amsterdam, Hollanti - lisämaksullinen kaupunkikävely ja kanavaristeily Hollannin kultaisen kauden taiteilijoiden maisemissa

Aamulla saavumme Amsterdamiin, risteilymme päätepisteeseen. Koska jäämme laituriin yöksi, meillä on runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin, myös sen yöelämään. Sitä ennen meillä on tilaisuus katsella kaupunkia päivänvalossa. Lähdemme kaupunkikävelylle ja teemme myös kanavaristeilyn.

Seuraavaksi on omien seikkailujen vuoro tässä värikkäässä kanavakaupungissa, josta renessanssin kaudella tuli yksi Euroopan tärkeimmistä merenkulku- ja kauppakaupungeista. Entisessä työläiskorttelissa Jordaanissa ovat edustettuina Amsterdamin parhaat puolet: lukemattomia kahviloita, herkkukauppoja, käsintehtyä suklaata ja taidekäsitöitä. Kapeat kadut kolmen ison kanavan ympärillä tunnetaan “yhdeksänä pienenä katuna” – de negen straatjes – ja niiltä löytyy kiinnostavia suunnittelijoita, erikoiskauppoja, gallerioita sekä ns. ruskeita kahviloita eli vanhoja, patinoituneita olutkuppiloita, joissa tarjoillaan hyviä hollantilaisia ja belgialaisia oluita.

Jordaanissa sijaitsee Amsterdamin suurin vetonaula, Anne Frankin talo. Täällä Prinsengrachtilla lähellä Westerkerkiä Anne Frank kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa, joka kertoo järkyttävän tarinan tytöstä ja hänen juutalaisesta perheestään. He piilottelivat muutamia vuosia Prinsengrachtilla salaisessa huoneessa, kunnes paljastuivat ja joutuivat Gestapon käsiin. Heidän elämänsä päättyi keskitysleirillä.

Samoilla kulmilla sijaitsee myös Amsterdamin asuntovenemuseo, jossa saa käsityksen siitä, millaista on asua veneessä kanavan varrella. Anne Frankin taloa vastapäätä sijaitsee puolestaan Tulppaanimuseo, joka esittelee Hollannin kansalliskukan tarinan. Tulppaaneja voi ihailla myös Singelin kanavan kukkatorilla.

Amsterdamissa on useita museoita, joiden kokoelmissa on maailman hienoimpia taideaarteita. Kuljeskele esim. Museumpleinilla (museokortteli), jossa sijaitsevat kaupungin vaikuttavimmat taidemuseot. Rijksmuseum Stadhouderskadella esittelee valtaisan määrän hollantilaisia mestariteoksia uskonnollisesta taiteesta Hollannin kultaisen kauden maalauksiin. Esillä on teoksia mm. Rembrandtilta. Van Gogh -museo Paulus Potterstraatilla voi ylpeillä maailman laajimmalla van Gogh -kokoelmalla, johon kuuluu yli 200 maalausta ja 500 piirrosta.

Modernia taidetta on esillä Stedelijk-museossa. Liuta muita näyttelytiloja ja museoita esittelee Hollannin historiaa merenkulkumaana ja siirtomaavaltana. Suosittelemme mm. Amsterdamin historiallista museota, joka hyödyntää interaktiivisia välineitä tarinankerronnassaan.

(Päivän retki kuuluu lisämaksulliseen retkipakettiin, joka tilataan matkavarauksen yhteydessä. Lisätietoja ohjelman alla.)

Päivä 8
Amsterdam - Helsinki
Syömme varhaisen aamiaisen risteilyaluksella, jonka jälkeen jätämme hyvästit miehistölle ja ajamme Amsterdamin lentokentälle. Kotimatka alkaa!

Retkipaketti

Retkipakettiin kuuluu:

 • Puolipäiväretki Strasbourgissa - kanavaristeily ja kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Mainzissa - kaupunkikävely
 • Kaupunkikierros ja viiniviljelykset Rüdesheimissa
 • Puolipäiväretki Oberweselissa - kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Koblenzissa - kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Kölnissä - kaupunkikävely ja vierailu Unescon suojelemassa Kölnin tuomiokirkossa
 • Puolipäiväretki Amsterdamissa - kaupunkikävely ja kanavaristeily

Hinta: 74€/hlö

Retkipaketti tilataan matkaa varatessa tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Vähimmäisosallistujamäärä 20 matkustajaa.

Aktiivisesti Reinillä -lisämaksullinen retkipaketti

Mikäli haluat yhdistää jokiristeilyyn liikunnallisia aktiviteetteja, voit ostaa kaksi retkeä, joissa liikutaan luonnossa ja koetaan UNESCON-suojelemaa Reininlaaksoa aktiivisesti, mm. vaellusretkillä.

 Retkipakettiin kuuluu:

 • Puolipäiväretki Strasbourgissa - kanavaristeily ja kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Mainzissa - kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Oberweselissa - kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Koblenzissa - kaupunkikävely
 • Puolipäiväretki Kölnissä - kaupunkikävely ja vierailu Unescon suojelemassa Kölnin tuomiokirkossa
 • Puolipäiväretki Amsterdamissa - kaupunkikävely ja kanavaristeily

Aktiiviset retket:

 • Mainz: Pyöräretki Mainzista Rüdesheimiin, Eltvillen kautta (3-4 tuntia, noin 35 km).
 • Rüdesheim am Rhein: Vaellusretki Rüdesheimissa Niederwaldin-monumentille (4-5 tuntia, noin 7 km)

Hinta: 138€/hlö

Retkipaketti tilataan matkaa varatessa tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Vähimmäisosallistujamäärä 10 matkustajaa.

Retkillä on mukana englanninkielinen opas.

Pyörä- ja vaellusretket vaativat kohtuullista peruskuntoa. Sinun tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti, ilman apuvälineitä ajoittain epätasaisessa ja kumpuilevassa maastossa. Kävelymatkat ovat yhteensä noin 4-5 tuntia ja pyöräilemme reippaahkoa vauhtia. Pyöräretken max. osallistujamäärä on 18 henkilöä per ryhmä (2 opasta ryhmän mukana) ja vaellusretkillä max. 25 henkilöä. Huomioithan, että osa retkistä on samanaikaisesti normaaliin retkiohjelmaan kuuluvien retkien kanssa. Retket toteutuvat mikäli osallistujia on vähintään 10 henkilöä.

Hintatiedot

Ylemmän hyttiluokan lisämaksu
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Rhine-kannella, kategoria B 198€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Danube-kannella, kategoria A 248€/hlö
Lisämaksu hyteistä yhdelle
 • ulkohytti yhdelle Mosel-kannella, kategoria E 749€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria D 848€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria C 948€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Rhine-kannella, kategoria B 1148€/hlö
 • ulkohytti yhdelle Danube-kannella, kategoria A 1198€/hlö
Alennus
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Rhine-kannella, kategoria D alennus matkan perushinnasta -49€/hlö
 • jaettu kahden hengen ulkohytti Mosel-kannella, kategoria E alennus matkan perushinnasta -98€/hlö
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki-Zürich/Amsterdam-Helsinki turistiluokassa
 • majoitus kolmen tähden Sound of Music-jokiristeilijällä jaetussa kahden hengen ulkohytissä Rhine-kannella, kategoria C, iso maisemaikkuna, sijainti kannella 2, kaksi erillistä vuodetta
 • täysihoito risteilyn aikana (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • kahvi, tee ja vesi aluksella
 • kaupunkikävely Baselissa
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksulliset hyttiluokat
 • hytti yhdelle
 • lisämaksullinen retkipaketti 74€/hlö
 • aktiivisesti Reinillä -lisämaksullinen retkipaketti 138€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat risteilyaluksen henkilökunnalle, noin 7,50€/hlö/pvä
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, noin 3,50€/hlö (kokonaisuudessaan)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Liikkuminen

Retkipäivinä eri kaupungeissa kävelemme suhteellisen paljon. Matka ei sovi liikuntaesteisille, koska kulkuväylät laivasta satamiin siirryttäessä ovat epätasaisia ja osittain vaikeakulkuisiakin.

Pakkaaminen

Ota mukaan reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät/lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

 

Hytit

Valoisista ja tilavista (11,4 m2–18 m2) hyteistä on hyvät näkymät joelle ja sen ympäristöön. Hyteissä on erilliset vuoteet tai parivuode, suihkullinen kylpyhuone ja wc, puhelin, hiustenkuivain, tallelokero, lämmitys/ilmastointi sekä tv, jossa näkyy kansainvälisiä kanavia.

Danube-kansi (kategoria A)
Ulkohytti, jossa lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja liukuovet. Sijainti kannella 3. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria B)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 18,1 m2.

Rhine-kansi (kategoria C)
Ulkohytti, jossa iso maisemaikkuna (2,7 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Rhine-kansi (kategoria D)
Ulkohytti, jossa maisemaikkuna (1,5 m2). Sijainti kannella 2. Kaksi erillistä vuodetta. 15,3 m2.

Mosel-kansi (kategoria E)
Ulkohytti, jossa ikkunat (0,75 m2). Sijainti kannella 2. Parivuode (140 x 200 cm). 11,9 m2.

Laituripaikka

Yritämme aina kun mahdollista saada laituripaikan kaupungin keskustasta. Valitettavasti se ei ole aina mahdollista. Vaikka laituripaikka olisi varattu ja vahvistettu, satamalla on aina oikeus siirtää aluksemme muualle jopa pari tuntia ennen saapumista. Se merkitsee sitä, että kun laituripaikkamme on kaukana keskustasta, tilaamme bussikuljetuksen tai käytämme paikallista julkista liikennettä päästäksemme keskustaan ja toteuttamaan ohjelman mukaiset kaupunkikierrokset ja retket. Jos et osallistu ohjelmaan tai järjestät omaa ohjelmaa, kuljetus alukselta tapahtuu omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla Suomesta tehtävillä matkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme matkan kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin matkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 4 out of 5 by from Mukavaa "lillumista" Reinillä! Matka kesti viikon ja olimme vaimon kanssa tyytyväisiä matkaan. Valitettavasti matkan alku siirtyi Baselista Strasbourgiin välillä olevan sulun rikkouduttua. Kävimme kuitenkin Baselissa ja sieltä ajoimme bussilla edelleen Strasbourgiin. Joten luvatut paikat nähtiin. Palvelu laivalla oli erinomaista (M/S Serenade1) ja palvelualttius kiitettävää. Matkanjohtajan toiminta oli hyvää. Säänkään suhteen ei olut moittimista. Varsinkin loppumatkasta helle jopa rasitti. Suomalainen matkaseura oli kokenutta väkeä ja mukavaa seuraa, ei ollut tosin tanskalaisten suhteen moittimista. Kiitos mukavasta matkasta kaikille!
Date published: 2016-07-25
Rated 5 out of 5 by from Ihana tapa matkustaa! Olimme matkalla heinäkuussa ja yllättyneitä siitä kuinka mukavaa jokilaivalla oli matkustaa. Laivan henkilökunta oli todella ystävällistä ja ruoka erittäin hyvää. Miehen gluteeniton ruokavalio otettiin hyvin ja luontevasti huomioon. Matkanjohtaja oli sydämellinen ja hoiti matkanjohtajan tehtävän hyvin, mutta paikallisoppaaksi hänestä ei ollut. Pysähdyspaikat Reinin varrella olivat mielenkiintoisia, pientä viilausta tosin tarvittaisiin siinä, kuinka pitkään missäkin kohteessa pysähdytään (esim. Oberweselissä turhan pitkä aika).
Date published: 2016-08-03
Rated 3 out of 5 by from Hienot maisemat, huono opas Hienot maisemat ja mielenkiintoiset pysähdyskohteet, ainoastaan Oberwesel oli turha kohde. Sen ajan olisi voinut olla Rudesheimissa. Strasbourghin keskusta oli hyvin viehättävä kuten myös Amsterdam. Oppaamme ei vaan ollut tehtäviensä tasalla lainkaan, koska kohteissa ei pystynyt kertomaan juuri mitään!
Date published: 2016-07-30
Rated 2 out of 5 by from Pieni pettymys Olimme matkalla 14.-21.5.16. Laiva henkilökuntineen oli täysi kymppi. Luonnonvoimille (Reinin veden korkeus, sateet ja kylmyys) emme voi mitään. MUTTA: Oppaat eivät hallinneet tehtäviään. Ryhmään oli otettu liikaa ihmisiä, niin että kahdelle pätevällekin oppaalle ryhmä olisi ollut suuri.
Date published: 2016-05-31
Rated 3 out of 5 by from Säälle ei voi mitään Matkan ennakkotiedot olivat riittävät. Laiva ja miehistö sekä palvelut laivassa olivat hyviä. Sään aiheuttamille muutoksille matkassa ei järjestäjä oikein voi varautua. Improvisointi (Colmar) onnistui hyvin. Oppaiden tietämykseen opastettavista matkakohteista voisi kiinnittää suurempaa huomiota. Eri tasoa kuin aikaisemmalla Tonavan risteilyllä.
Date published: 2016-05-23
Rated 3 out of 5 by from Ilma pilasi matkaa ... Oliko Baselissa pakko toteuttaa kävely vesisateessa 66 turistin kanssa yhdellä oppaalla !? No me ei kyllä osallistuttu. Matkalla oli monta huonosti kulkevaa, joiden vauhtia opas ei ottanut huomioon. Oppaat olivat kyllä mukavia, mutta kummallakaan ei oikein ollut iso porukka hallussa kävelyretkillä. Onneksi ei mitään sattunut.
Date published: 2016-05-23
Rated 3 out of 5 by from Vähän köyhä ohjelmasisältö Ensimmäinen päivä oli huonosti organisoitu.Päivän välttämömät asiat oli hoidettava omatoimisesti.Tämän jälkeen saimme vasta ammattitaitoisen oppaan ja asiat alkoivat sujua paremmin.Liian lyhyitä pysähdyksiä mielenkiintoisissa kohteissa.
Date published: 2016-10-21
Rated 5 out of 5 by from Matka ylitti odotukset Olimme viikon matkalla ja olemme erittäin tyytyväisiä matkan järjestelyihin. Oppaamme Jaana oli todella loistava, tiesi valtavasti asioita historiasta ja nykyajasta ja osasi kertoa ne mielenkiintoisesti ja selkeästi. Hän opasti kaikissa uusissa asioissa, mitä eteen tuli ja otti huomioon jokaisen matkustajan vielä kotimatkan aikanakin. Ruoka laivalla oli erinomaista ja henkilökunnan ystävällisyys ja palvelualttius ylitti kaikki odotukset.
Date published: 2016-10-16
 • y_2017, m_8, d_18, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_43
 • loc_fi_FI, sid_CHCRI06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

17CHCRI06AFI1510