Inspiroiva Itärannikko -USA

New York, Washington D.C. ja Niagaran putoukset – historiaa, suurkaupunkeja ja mahtavaa luontoa sekä ripaus Kanadaa.

USA:n moderni historia on saanut alkunsa itärannikolta. Olemme valinneet matkaohjelmaan rannikon pohjoisosan historiallisesti ja kulttuurillisesti tärkeimmät kaupungit. Ennen kaikkea kaksi metropolia: New York ja Washington D.C. Käymme mm. 9/11 -muistomerkillä, ilmailumuseossa ja katselemme The Mallin ikonisia muistomerkkejä. Ehdimme tutustua kaupunkeihin myös omatoimisesti. Paneudumme historiaan vierailemalla amissiyhdyskunnassa sekä Gettysburgissa, jossa käytiin yksi Amerikan sisällissodan merkittävimmistä taisteluista. Philadelphia, tai tuttavallisesti Philly, oli USA:n ensimmäinen pääkaupunki. Täällä kirjoitettiin maan itsenäisyysjulistus, jonka allekirjoittajina olivat mm. Thomas Jefferson ja Benjamin Franklin. Majoitumme kahdeksi yöksi Niagara Fallsiin. Koemme Niagaran putoukset sekä maalta että veneestä. Torontossa, joka on Kanadan vastine New Yorkille, teemme kaupunkikierroksen.
Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - New York, USA
Päivä 2 New York - kaupunkikierros - 9/11 -muistomerkki ja omaa aikaa
Päivä 3 New York - Niagara Falls, Kanada
Päivä 4 Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls
Päivä 5 Niagara Falls, USA - Maid of the Mist, matka jatkuu Lancasteriin
Päivä 6 Lancaster - Gettysburg - Washington D.C.
Päivä 7 Washington D.C. - nähtävyyksien katselua, mm. Arlingtonin hautausmaa, The Mall ja ilmailumuseo
Päivä 8 Washington D.C. - Philadelphia - kaupunkikierros - New York ja kotimatka
Päivä 9 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.398€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - New York, USA
New York

Lennämme Tukholman kautta New Yorkiin. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme suoraan hotellille.

Päivä 2
New York - kaupunkikierros - 9/11 -muistomerkki ja omaa aikaa
New York

Tänään tutustumme lähemmin fantastiseen metropoliin nimeltä New York. Aamupäivän kaupunkikierros bussilla antaa hyvin käsityksen New Yorkin kuuluisimmasta kaupunginosasta, Manhattanista. Manhattan koostuu useasta alueesta, joilla on kaikilla oma luonteensa. Financial District ja etenkin Wall Street edustavat rahaa ja valtaa alakaupungissa. Chinatown ja Little Italy ovat vilkkaita etnisiä kaupunginosia. Greenwich Village puolestaan on boheemi ja monissa elokuvissa & TV-sarjoissa kuvattu rento kaupunginosa, jossa on paljon ravintoloita.

Päätämme kaupunkikierroksen vierailuun 9/11 -muistomerkillä. Täällä seisoivat Word Trade Centerin kaksoistornit. Muistomerkki ja alue sen ympärillä avattiin yleisölle 10 vuotta kaksoistornien tuhon jälkeen.

Tornien paikalla on nyt kaksi isoa neliönmuotoista allasta, joissa vesi virtaa alas tummanharmaita seiniä yötä päivää ja päätyy pohjattomalta näyttävään aukkoon. Altaat symboloivat tornien sortumista ja tuhoa. Pronssilaattoihin on kaiverrettu kaikkien 11. syyskuuta 2001 kuolleiden nimet. Altaita ympäröivällä aukiolla kasvaa satoja puita, jotka on istutettu symboloimaan toivoa ja jälleensyntymää. Muistomerkin ovat suunnitelleet arkkitehdit Michael Arad ja Peter Walker & Partners, joiden ehdotus voitti suunnittelukilpailun. Norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta (joka on suunnitellut myös Norjan suurlähetystön Berliinissä) puolestaan suunnitteli paviljongin, joka toimii sisäänkäyntinä vuonna 2014 avattuun museoon.

Iltapäivällä sinulla omaa aikaa ja voit tutustua itseksesi tähän lukemattomien mahdollisuuksien kaupunkiin. Times Squaren lipunmyyntikioskeista on mahdollisuus ostaa teatteri- ja musikaalilippuja saman illan Broadway-esityksiin alennettuun hintaan. Keski-Manhattanilla sijaitsee New Yorkin ylellisin ostoskatu, Fifth Avenue. Keskikaupungilla sijaitsevat myös Rockefeller Center ja Empire State Building. Valtavan Central Park -puiston itäpuolella kulkee ns. "Museum Mile", alue jolla on lähekkäin kolme maailmanluokan museota: Museum of Modern Art, Metropolitan ja Guggenheim.

Päivä 3
New York - Niagara Falls, Kanada
Niagara Falls

Jatkamme matkaamme itärannikolla ja ajamme George Washington -sillan yli pohjoiseen, seuraten tovin Hudsonjokea. Tämän päivän etappimme vie meidän New Yorkin osavaltion läpi. Osavaltion asukasluku on noin 19 miljoonaa, mikä tekee New Yorkista USA:n kolmanneksi väkirikkaimman osavaltion. New York State on kooltaan noin 141 000 km2: kaupunkeja, maanviljelysalueita, metsiä, jokia, vuoria ja järviä. Myöhään iltapäivällä saavumme Niagara Fallsiin. Niagaran putoukset kuuluvat maailman kauneimpiin ja suurimpiin.

Päivä 4
Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls
CN Tower, Toronto

Tänään otamme kurssin kohti pohjoista. Ontariojärven luoteisrannalla sijaitseva Toronto on siirtomaa-ajan jälkeen kasvanut Kanadan suurimmaksi ja kansainvälisimmäksi kaupungiksi. Se on New Yorkin tapaan monien eri kulttuurien jännittävä sulatusuuni. Korkeatasoista teatteria ja musiikkia näkee ja kuulee kaikkialla. Teemme ytimekkään kaupunkikierroksen ja vierailemme Toronton maamerkissä, CN Towerissa. Torni oli pitkään maailman korkein rakennus, mutta Dubain Burj Khalifa ohitti sen 2007. Matka tornin näköalatasanteelle (330 m) on hiuksia nostattava. Ylhäältä aukeaa fantastinen 360 asteen näköala alas Torontoon ja Ontariojärvelle. Ylhäältä erottaa hienosti myös valtavan baseball-stadionin, SkyDomen. Stadion on Toronto Bluejays -joukkueen kotikenttä.

Kaupunkikierroksen jälkeen heitämme hyvästit Torontolle ja palaamme Niagara Fallsiin, jossa yövymme. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 5
Niagara Falls, USA - Maid of the Mist, matka jatkuu Lancasteriin
Niagara Falls

Aamupäivän ihailemme Niagaran mahtavaa pauhua USA:n puolelta. Putousten kohdalla on kaksi Niagara Falls -nimistä kaupunkia, joista toinen sijaitsee Yhdysvaltojen, toinen Kanadan puolella. Kolme valtavaa putousta sijaitsee Niagarajoessa, jota pitkin kulkee myös luonnollinen raja kanadalaisen Ontarion provinssin ja yhdysvaltalaisen New Yorkin osavaltion välillä. Vesiputoukset muodostuvat kahdesta osasta, joiden välissä sijaitsee Goat Islandin saari: Kanadan puoleinen Horseshoe Falls ja Yhdysvaltojen puolella sijaitseva American Falls. Näiden lisäksi on vielä pienempi Bridal Veil Falls. Pääsemme ihailemaan putouksia myös veneestä käsin: Maid of the Mist -alus vie meidät ihan lähelle hurjana kuohuvia vesimassoja (sadevarusteet kuuluvat lipun hintaan).

Niagaran putouksilta ajamme kohti Lancasteria Pennsylvanian osavaltiossa. Siellä odottaa ns. Amish Country. Amissi-nimitys viittaa saksalaisiin, hollantilaisiin ja sveitsiläisiin anabaptistien jälkeläisiin, jotka joutuivat kastekantansa takia kahnauksiin viranomaisten kanssa. He päätyivät ylittämään Atlantin välttääkseen vankilatuomion kotimaassaan. Osa tulokkaista asettui itäiseen Pennsylvaniaan, Lancasteriin.

Amissit edustavat jyrkkää kristillisyyttä. Tärkeinä asioina pidetään kovaa työntekoa ja yksinkertaista elämää. Raamattua tulkitaan kirjaimellisesti, ja amissit pitävät tärkeinä Jeesuksen sanomaa vihollisensa rakastamisesta ja Jumalalle alistumisesta. Työtä tehdään välineillä, jollaisista meidän moderni kulttuurimme on luopunut jo yli vuosisata sitten. Ei ole lainkaan epänormaalia, että perheessä on 8–10 lasta.

Saavuttuamme Lancasteriin tunnistat varmasti amissit. Pukeutumistyyli on vaatimaton ja perinteinen: naisilla hame ja hilkka, miehillä mustat housut, takki ja leveälierinen hattu. Tutustumme lähemmin amissien perinteisiin ja elämäntapaan.

Yöpyminen Lancasterissa.

Päivä 6
Lancaster - Gettysburg - Washington D.C.

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Gettysburgiin, jossa käytiin Amerikan sisällissodan merkittävin ja verisin taistelu. Kolmen päivän ajan heinäkuun ensimmäisinä päivinä vuonna 1863 näillä tantereilla sai surmansa yli 7 000 miestä, yli 33 000 haavoittui ja noin 11 000 sotilasta katosi tai otettiin vangiksi. Nelivuotisen sisällissodan kuluessa sai surmansa peräti 625 000 ihmistä.

Gettysburgin taistelu päättyi Unionin eli pohjoisvaltioiden ja kenraali George Gordon Meaden voittoon. Kenraali Robert E. Leen johtamien etelävaltioiden tappiot olivat raskaat. Gettysburgin taistelu ratkaisi sisällissodan, mutta sota saatiin lopullisesti päätökseen vasta muutama vuosi myöhemmin. Gettysburgin taistelun jälkeen presidentti Abraham Lincoln piti taistelupaikan kirkkomaalla kuuluisan Gettysburgin puheensa. Lincoln korosti tekevänsä kaikkensa sen eteen, että sota saataisiin nopeasti päätökseen. Lincolnin puhetta käytetään edelleen ahkerasti kouluopetuksessa USA:ssa.

Gettysburg National Memorial Park muistuttaa hirveästä taistelusta, joka käänsi sodan pohjoisvaltioiden eduksi. Sota jätti pysyvän jäljen amerikkalaisiin. Iltapäivän päätteeksi saavumme USA:n pääkaupunkiin Washingtoniin.

Päivä 7
Washington D.C. - nähtävyyksien katselua, mm. Arlingtonin hautausmaa, The Mall ja ilmailumuseo

Washington rakennettiin pääkaupungiksi lähelle New Yorkia, Bostonia ja Philadelphiaa. Keskustassa on Capitol Hill, valkeasta kupolista tunnistettava lainsäädännön ja poliittisen vallan keskus. Täällä työskentelevät korkein oikeus ja kongressi. Capitol Hillin edessä avautuu The Mall: Kaunis vihreä lampien ja puistojen reunustama esplanadi, jonka varrella on edesmenneiden presidenttien muistomerkkejä: Washingtonin, Jeffersonin ja Lincolnin. Smithsonian-instituutin siipien suojissa toimii mittava joukko koulutus- ja tutkimuslaitoksia sekä lukuisia tasokkaita museoita.

Kaupunkikertoajelulla näemme kaupungin keskeiset nähtävyydet. Käymme Arlingtonin hautausmaalla, jonne mm. John F. Kennedyn on haudattu. Haudalla palaa ikuinen tuli. Seuraava kohteemme on Lincoln Memorial, jonka 36 marmoripylvästä vastaa Yhdysvaltojen osavaltioiden lukumäärää Lincolnin kaudella. Vietnamin muurilla voimme nähdä yli 58 000 sodassa kaatuneen amerikkalaisen sotilaan nimet. Nimet on kaiverrettu mustaan graniittiin. Jatkamme matkaa Washington-monumentille, joka pystytettiin vuonna 1884 USA:n ensimmäisen presidentin George Washingtonin muistoksi.

Päätämme kierroksemme ilmailumuseoon (Air & Space Museum), jossa esitellään ilmailun historiaa Charles Lindberghin Spirit of Louisista Apollo 11:n komentoalukseen. Voit tutustua muihin museoihin omin päin, sillä loppupäivä on omaa aikaa.

 

Päivä 8
Washington D.C. - Philadelphia - kaupunkikierros - New York ja kotimatka
Ajamme Washingtonista Philadelphiaan. Kaupunki on yksi USA:n vanhimmista. Philadelphialla on ollut merkittävä rooli maan historiassa. Teemme kaupunkikierroksen ja ohitamme mm. Liberty Bell Centerin, jossa allekirjoitettiin maan itsenäisyysjulistus 4.7.1776. Lounaan jälkeen lähdemme kohti New Yorkia ja lentokenttää. Lennämme Helsinkiin Tukholman kautta.
Päivä 9
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin iltapäivällä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - New York - Helsinki turistiluokassa (Tukholman kautta)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • aamiaiset (Aamiaiset ovat ryhmälle valmistettuja aamiaisia, eivätkä sisällä yksittäisiä erikoisruokavalio-aamiaisia.)
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 698€ (7 yötä)
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat noin 40€/henkilö
 • ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yöpymiset

New York 2 yötä

Niagara Falls (Kanada) 2

Lancaster 1

Washington D.C. 2

Vahvistamme hotellit ja niiden yhteystiedot lentolippujen mukana viimeistään viikkoa ennen lähtöpäivää.

ESTA-matkustuslupa USA:aan

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää: http://albatros-travel.fi/passi-ja-viisumi-usassa

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla Suomesta tehtävillä matkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme matkan kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin matkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Rated 4 out of 5 by from Kattava matkaohjelma Olin tällä matkalla viikko sitten. En ollut aikaisemmin käynyt yhdessäkään matkan kohteista, joten sain kattavan ja monipuolisen kuvan, esim. kaikki suurkaupungit olivat aivan erilaisia toisistaan. New Yorkissa olisi kieltämättä kulunut enemmänkin aikaa, mutta ymmärrän ettei kiertomatkalla voi ikuisesti yhdessä paikassa viipyä :). Matkaohjelmaan sisältyvät pikkuyllätykset (ei mainita yleisessä kuvauksessa) olivat mahtava lisä matkaan. Kaikki järjestelyt toimivat moitteettomasti koko matkan ajan ja matkanjohtaja oli todellinen ammattilainen! Hotellit olivat siistejä ja hyvillä paikoilla.
Date published: 2016-05-20
Rated 5 out of 5 by from Hieno Itärannikon kierros! Tulin matkalta nelisen päivää sitten, ja olen todella tyytyväinen. Ennen matkaa sain tarpeeksi tietoa, ja vielä lentokentällä ennen matkaan lähtöä matkanjohtaja jakoi meille pienet tietoiskut mm. juomarahakäytännöstä, valuuuttakursseista, kenkien ja vaatteiden kokonumeroinnista ym. tarpeellisista asioista. Matka oli sopiva yhdistelmä ohjattua ja itsenäistä toimintaa. Aikataulu oli tiukka, joten aikaero huomioon ottaen pari päivää meni toipuessa matkan rasituksista. Matkanjohtaja oli erittäin asiantunteva, ja kertoi mielenkiintoisia taustatarinoita kulloisenkin reitin varrella bussissa istuessamme. Unelmamatkani onnistui täydellisesti!
Date published: 2016-10-30
Rated 4 out of 5 by from Ohjelmantäyteinen kiertomatka Muuten onnistunut matka ja ohjelma, mutta bussissa istumisen määrä yllätti. Lisäksi sota-aiheista asiaa oli liikaa; se ei käynyt esitteestä ilmi. Washingtonissa oltiin liian kauan, yöpymisen olisi voinut hoitaa Georgetownissa mieluummin ja silti olisi ehtinyt katsoa Washingtonin nähtävyydet. Philadelphiassa olisi viihtynyt kauemminkin; aikaa voisi nipistää jostain muusta (sota-aiheisista paikoista). Niagaraa nähtiin kiitettävästi, jopa kolmena päivänä, hyvä! New York ehdottomasti paras kohde. Matkanjohtaja hoiti kaiken (jopa lähtöselvitykset) - hyvä!
Date published: 2016-09-15
Rated 4 out of 5 by from Inspiroiva Itärannikko -USA Palasin juuri USA:n itärannikon matkalta. Matka oli erinomaisesti järjestetty ja kuitenkin joustava, matkanjohtaja otti erinomaisesti huomioon osallistujien toiveita matkan aikana. Kiitokset Irmalle! Matkanjohtaja kertoi paljon kiinnostavia historiallisia yksityiskohtia ja paikallisoppaat New Yorkissa ja Washington DC:ssä täydensivät sitä mainiosti. Matkan tahti on tiivis, ja aamuisin lähdetään aikaisin liikkeelle, mikä mahdollistaa sen kaiken näkemisen, eli en suosittele lepolomaa etsiville. Matkan aikana näkee ja kuulee paljon pohjoisamerikasta!
Date published: 2016-10-27
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähnyt maailmaa Olin toukokuussa Inspiroivan Itärannikon kierroksella. Ennen lähtöä olin hieman epäilevä matkan suhteen, sillä olin aikaisemmin reissannut omin päin maailmalla. Matka meni hyvin ja tietoa tuli paljon paikoista missä kävimme. Ajomatkat eivät tuntuneet ollenkaan pitkiltä ja puuduttavilta koska asiantunteva ja osaava opas piti siitä huolen. Kiitos matkanjärjestäjälle ja matkaoppaalle. Tyytyväinen asiakas
Date published: 2016-05-27
Rated 5 out of 5 by from Matka oli tosi onnistunut Matka kesti 9 päivää,jonka aikana näimme paljon erilaisia kohteita.Kohteet on valittu tosi hyvin,matkan kesto voisi olla hieman pidempi.
Date published: 2016-10-31
Rated 5 out of 5 by from Ihana Itärannikko USA Olimme tällä matkalla viikko sitten. Matkaan sisältyi paljon odotuksia ja se täytti ne. Matkanjohtaja Juha sai kaiken toimimaan sutjakkaasti ja hän on todella mies paikallaan. Ainoa tylsä asia matkassa oli välilaskut Kööpenhaminassa mutta nekin menivät loppujen lopuksi hyvin. Olisi ollut kiva jos matkareitistä olisi ollut kartta mutta sellaisen hankimme itse New Yorkista. Tulipa samalla nähtyä "pieni" kirjakauppa! Matkalla näimme todella paljon: vilkas NY, maaseutua, Niagaran upeat putoukset, Toronton CN-tornin lasilattialla pulssi kiihtyi, siirryimme ajassa taaksepäin amissikylässä, pääkaupungin upeine muistomerkkeineen ja Georgetownin vilkkaan iltaelämän vastapainona Washingtonin keskustan verkkaalle menolle. Pää täynnä muistoja joita voi virkistää valokuvista, joita tuli napsittua melkoinen määrä. Ihana matka!
Date published: 2016-09-13
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiitoinen matka itärannikolle Matka oli ennakkotietojen mukainen, kaikki mitä esitteessä luvattiin toteutui. Lisäksi meitä onnesti sään suhteen, joka oli pääosin aurinkoinen. Bussissa istumista oli melko paljon, välimatkakilometrit oli kyllä etukäteen ilmoitettu. Matkanjohtaja oli hyvä, hän teki matkasta helpon; selkeät ohjeet, hyvä paikallistuntemus, aikataulut pitivät lisäksi hän hoiti hotellien sisäänkirjottautumiset ryhmän puolusta samoin kuin lähtöselvityksen.
Date published: 2016-10-19
 • y_2017, m_6, d_27, h_10
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_1.0.0-hotfix-1
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_39
 • loc_fi_FI, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

17USRTR17CFI1709